Published On: Pet, tra 29th, 2022

REAKCIJA NA IZJAVU AMERIČKE DIPLOMATKINJE: Nije točna izjava Karen Donfried da vodstvo RS želi srušiti BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagirao je na izjavu pomoćnice američkog državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja Karen Donfried u kojoj je rekla da “SAD neće stajati po strani dok sadašnje vodstvo Republike Srpske nastoji razbiti državu”.

“Nije točna izjava Karen Donfried da vodstvo Republike Srpske želi srušiti BiH. Poštujemo Ustav da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Sve što je urađeno mimo Ustava mora biti stvar diskusije. Nema plana ni dokumenta kojim bi se potkrijepile te tvrdnje”, naveo je Dodik na Twitteru.

Dodik je rekao kako mu je žao što je došlo do različite interpretacije sastanka, te da su te intepretracije pune špekulacija.

“Istina je da sam na sastanku i nakon toga izjavio da RS poštuje teritorijalni integritet i međunarodni suverenitet BiH i Ustav BiH. RS ima pravo dobiti sva svoja ovlaštenja koja joj pripadaju Ustavom. Zabrinjavajuće je da je netko s tako visoke razine spreman interpretirati sastanak na način na koji se nije dogodio. To nije istina i to ne postoji. RS nema nijedan plan niti dokument koji bi potvrdio njene tvrdnje koje je pokupila u političkom Sarajevu i dobila od njenih suradnika koji već godinama rade protiv interesa RS”, rekao je Dodik./HMS/

https://twitter.com/Poskok_Info/status/1519975310028124163?s=20&t=jnpkVd5otctYYFAAJnTceA

guest
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Srbče
Srbče
2 mjeseci prije

Čuj razbiti nešto što postoji samo dabi zadovoljili zapadne mentore i dobili pare za to.hahahahah.Baš ste smješni.BiH postoji samo kao ljuštura i funkcioniše odlično.Entiteti rade i funkcionišu kao male unutrašnje države a išlo bi puno bolje i nebi imali nikakvih problema kad bi Federaciju podjelili na dva entiteta spajajući referendumom kantone koji to žele da budu zajedno i tako bi imali 3 izborne jedinice.

Loš đak
Loš đak
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
2 mjeseci prije

Možda to nebi bilo loše ali da se podijeli po popisu iz 1991.Čitava država,ne samo federacija.

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  Loš đak
2 mjeseci prije

Pa što se nebi djelili po popisu iz 1938.Možemo naći i popis iz 1914 austrougarski.Vi volite taj genocidni nazi komunistički popis.E neće da može taj popis je lažan i nastao na genozidu iz ww2,a takodje i na preseljenju srba 1948 i naseljavanju sandjaklija.

Loš đak
Loš đak
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
2 mjeseci prije

A na čemu je nastao vaš popis? Kako postadošte većina gdje ste bili manjina za kratko vrijeme?

Halal-krediti "Za Dom i Namještaj spremni"
Halal-krediti "Za Dom i Namještaj spremni"
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
2 mjeseci prije

Goovna anglosaksonska lažljiva 🙁 – Dodik im je bio kriv za fijasko u Afganistanu 🙁 – a mogu misliti koliko će tek pljuckati po legendi Dodiku kada dobiju flautu i kajdanku i u Ukrajini 🙁 🙁 🙁

Političar kao Dodik se rađa na Balkanu jednom u 300 godina 😎 a najviše ga gotivim kada kaže: “Mi iznad svega gotivimo Ameriku 🙂 <3 ali imamo samo neke sitnije primjedbe 🙂 !”

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Meni nije jasno kako ovi stranci tako lako nasjednu na
priču političkog sarajeva .
Ili su dobro naivni ,ili ovi muslimani dobro manipulišu njima.

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

MA još nisi skonto da političko tj debilistansko sarajevo radi po njihovim direktivama.Ne misliš valčjda da su debilistanci toliko pametni i smjeli da sve ovo rade.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
2 mjeseci prije

apsolutno tako.

drZlikovac
drZlikovac
2 mjeseci prije

Klempo kaže nema plana i dokumenata…ima ,ima…u popovskim tintarama..

Halal-krediti "Za Dom i Namještaj spremni"
Halal-krediti "Za Dom i Namještaj spremni"
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
2 mjeseci prije

Otkako je džihad u Siriji neslavno završio 🙁 – izgleda da više nitko ne drži do sunita 🙁 …

Srbče
Srbče
2 mjeseci prije

Neka gospodja izadje i kaze koji su osnovni zakoni dejtonskog sporazuma jer očigledno ista osoba baš ništa ne zna o biH i dejtonu.BIH kao što vidite funkcioniše bez problema jer je tako napravljena.Nema potrebe da parlament radi kad imamo sve zakone donesene i imamo entitetske parlamente.Ako treba nešto da se mijenja mjenjaće sami sebi entitetski parlamenti.A mi smo gospojo donijeli sasvim dovoljno zakona da BiH funkcioniše i poslali parlamentarce u zasluženu pemziju.Dovoljno je ovo što radi radi vjeće ministara da donese budžet i potpiše kredite,predsjedništvo nam ni ne treba ali posto su dva predsjednika ko mala djeca zbog njih dvojce moa da radi i dom naroda pa kad oni nešto hoće onda ih iz doma naroda vučemo za uši.Dva američka pajaca koji štuju zločinačku terorističku unitarnu bosnu.A negiraju dejtonsku koja ih hljebom hrani.

Last edited 2 mjeseci prije by Srbče
Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

27.04.22 – Kina optužuje SAD za „ratne zločine“
Peking neće da sluša optužbe SAD dok Washington čini ratne zločine i muče svijet, kaže portparol ministarstva spoljnih poslova.
Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Wang Wenbin napao je EU i SAD zbog kritikovanja njihove unutrašnje i spoljne politike. Wang je izdvojio SAD, optužujući Washington za ratne zločine na Bliskom istoku, ekonomsku prinudu, izdaju saveznika i širenje dezinformacija.
„SAD tvrde da čuvaju centralni značaj Povelje UN, ali je svakome jasno da SAD rade sasvim suprotno“, rekao je Wang novinarima na konferenciji za novinare u ponedjeljak.
Pozivajući se na vojne intervencije SAD u bivšoj Jugoslaviji, Avganistanu, Iraku i Siriji, Wang je naveo da je Washington „odbacio UN i vodio ratove protiv suverenih država uz bezobzirno miješanje“.
„SAD tvrde da poštuju ljudska prava, ali agresivni ratovi koje su pokrenule SAD i njihovi saveznici ubili su preko 300.000 civila i stvorili više od 26 miliona izbjeglica“, nastavio je on. „Ipak, niko ne odgovara za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti. SAD su čak najavile sankcije Međunarodnom krivičnom sudu koji će istraživati ratne zločine američke vojske.“
Pored sankcionisanja brojnih najviših zvaničnika Međunarodnog krivičnog suda 2020. godine, SAD imaju „Zakon o invaziji na Hag“, koji daje vojnu dozvolu za invaziju na Holandiju kako bi oslobodile svakog Amerikanca koji je zadržan na sudu.
Wang je zatim optužio SAD da koriste svoju ekonomsku moć da muče zemlje „bilo da su velike ili male, daleko ili u blizini, prijatelj ili neprijatelj“, navodeći pet decenija američkih sankcija Kubi i četiri decenije takvih mjera Iranu.
„Kada je riječ o zabijanju noža u leđa svojim saveznicima kao što su EU i Japan, SAD nikada nisu oklijevale, kao što smo to više puta vidjeli“, dodao je on, vjerovatno misleći prije svega na nedavnu odluku SAD da potkopa sporazum o nuklearnoj podmornici između Francuske i Australije kako bi unaprijedile svoj „AUKUS“ savez sa UK i Australijom. Kina je više puta osuđivala ovaj savez kao američki napor da se izgradi „azijsko-pacifička verzija NATO“.
Činjenice su pokazale da su SAD najveći širilac dezinformacija, krivac za diplomatiju prinude i saboter svjetskog mira i stabilnosti“, izjavio je Wang. „Od dijaloga SAD-EU do trilateralnog bezbjednosnog partnerstva AUKUS, Quada i Alijanse Five Eyes, SAD koriste demokratiju, ljudska prava, pravila i red kao izgovor da prikriju svoje mutne aktivnosti stvaranja podjela i potpirivanja konfrontacija.”
Wangove optužbe, iako zapaljive, nisu iznijete iz vedra neba. Prošle sedmice, zvaničnici SAD i EU održali su svoj treći „Dijalog o Kini“, nakon čega su objavili zajedničko saopštenje za javnost u kojem optužuju Peking za „ponovnu manipulaciju informacijama“ u vezi sa sukobom u Ukrajini, „nedavnim incidentima ekonomske prinude“ i navodnim kršenjem ljudskih prava nad Ujgurskim narodom u Xinjiangu, što Kina sve poriče.
U saopštenju se takođe poziva Kina da mirno rješava svoje sporove sa Tajvanom u skladu sa poveljom UN i da ne zaobilazi sankcije SAD i EU Rusiji. To sve uprkos činjenici da je ta ograničenja nametnuo Zapad jednostrano i da nemaju nikakve veze sa mehanizmima UN postavljenim za takve mjere, što je navelo Moskvu da taj potez označi kao „nezakonit“.

Last edited 2 mjeseci prije by Anonimac
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

I sa Amerikom i bez AMERIKE kršćansko judejska civilizacija vuce planetu i covjecanstvo u ambis..ni ovako sa amerikom ovakvom ne ide…Amerika ne bi trebalo da bude kolonija Cionizma..

Halal-krediti "Za Dom i Namještaj spremni"
Halal-krediti "Za Dom i Namještaj spremni"
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Bravo za tekst 😉 ! Živio najnoviji svjetski poredak 😎 – smrt anglosaksonskim i germanskim smraadovima 🙂 ! Dosta je bilo i njihovog zuluma – hoćemo Najnoviji Svjetski Poredak!

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
2 mjeseci prije

To DODO tako se to radi..
Preko Dode do slobode.ko hebe Alju krstenog kuma genocidne tvorevine..Amerikanci nagradjuju genocid..

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
2 mjeseci prije

Rodila majka srbkinja krme iz teherana i dala ga u predsjedništvo a ono rokce i gleda ko tele u šarana vrata ….kao pjano kad upane pa nezna gdje je…tesko drzavi koja ima srbe cetalje a jos je teze tome dodati i hrvate…