Published On: Pon, tra 12th, 2021

Reagirala Udruga obitelji poginulih pripadnika HVO-a

U ime Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a HB najoštrije osuđujemo ovakvo divljačko iživljavanje policijskih službenika nad građanima Mostara. Naše je razočarenje tim veće jer se radi o sinu mučki ubijenog Hrvata u Trusini.

Od odgovornih u MUP-u i Tužiteljstvu HNŽ-a tražimo žurno procesuiranje i kažnjavanje policijskih službenika koji su počinili ovo brutalno nasilje nad sinom ubijenog branitelja.

Povrijeđenom Slavenu Blaževiću želimo brz oporavak uz nadu da ovo neće ostaviti dodatne traume, imajući u vidu kroz kakve je kalvarije prošao i on i njegova obitelj, navodi se u priopćenju Udruge obitelji poginulih pripadnika HVO-a HB.

Podsjetimo pretučeni mladić Slaven Blažević preživjela je žrtva pokolja u Trusini gdje su mu ubijeni otac Željko  Blažević i djed s majčine strane, Tomo Drljo, streljan kao civil. Prilikom zarobljavanja pripadnika HVO  brigade Herceg Stjepan iz Konjica, koji su potom streljani ABIH se poslužila svirepom tehnikom. Prislili su supruge pripadnika te brigade da pozovu muževe da se predaju. Potom su ih streljali.

U Konjicu i Jablanici (HNŽ) danas gotovo nema pripadnika srpskog i hrvatskog naroda. No kako su zločini u Mostaru i Stocu bili tisuću puta gori, objektivne Hayat TV kuće ne stižu tamo upaliti kamere. Kao ni u Grabovici, koja je eto, jedan nepristupačan teren. Ni u njoj danas više nikog i ničeg nema. Odjekuje tek ponekad putem radio valova, zlokobni glas Borke Rudić. Baš kao i te 1992 i 1993.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>