Published On: Pon, stu 18th, 2019

Razvojačeni branitelj u Mostaru otvorio pansion za pse, ljubimce mu ostavljaju ministri i …

Dražen Dujmović-Šukan razvojačeni je branitelj iz Mostara koji je u naselju Ilići otvorio pansion za pse „Von Bodipe“ i riješio problem brojnih vlasnika pasa u situacijama kad ih moraju ostaviti na sigurnom mjestu zbog raznoraznih situacija.

Pse ostavljali političari i …

Ponosni vlasnik mostarskog pansiona za pse za Pogled.ba otkriva kako je ovaj posao sa svojom obitelji razvio sasvim slučajno i iz ničega, a sada svoje ljubimce kod njega s punim povjerenjem ostavljaju kako građani Mostara, tako i estradne zvijezde, političari  i visoki dužnosnici iz čitave regije.

„Ima onih koji svoje pse ostave na svega nekoliko sati, ali i onih koje naše usluge koriste na nekoliko dana, ali moram kazati da je bilo je i onih koji su  kod nas ostavljali svoje pse čak na pola godine. No meni je najvažnije da su u konačnici svi oni podjednako bili zadovoljni. To mi najbolje potvrđuje  činjenica da se svi oni vraćaju s povjerenjem“, kaže vidno zadovoljan Šukan započevši priču o samim početcima čuvanja pasa koje se dogodila spontano prije deset godina.

„Dugo se bavim uzgojem njemačkih ovčara, pa sam im stvorio kvalitetne uvjete stanovanja. To su znali moji prijatelji, pa su oni uglavnom kad bih negdje odlazili svoje pse ostavljali meni na čuvanje.Onda  su počeli pitati za te usluge i njihovi prijatelji, poznanici i pročulo se za mene. Vidjevši potrebu čuvanja pasa u Mostaru  došao na ideju da otvori pansion za pse“, priča Šukan za Pogled.ba. No iako je bio svjestan potrebe, kako priznanje ne bi uspio bez potpore obitelji.

Vlasnik najbolje ženke u BiH 2004.

„Razvojačeni sam branitelj, pa mi valja , svaku marku da zaradim, dobro mi dođe. Imam podršku obitelji, tako da sam se upustio u taj posao“, kaže Šukan za Pogled.ba.

Bez obitelji kako ističe ne bih uspio, jer to nije jednostavan posao. Kad preuzmete brigu za nekog psa, morate se brinuti kao za svoga. S obzirom na to da se ne mogu uvijek sam brinuti o svim psima obitelj mi cijela pomaže“, pojašnjava razvojačeni branitelj iz Mostara.

Podsjetio je kako se bavio uzgojem njemačkog ovčara, te kontinuirano imamo sedam do osam ženki i vodio ih na razna natjecanja. No, ističe da je to bio veoma skup i zahtjevan posao, pa sada imaju samo jednog mužjaka i ženku koja je 2004 godine bila najuspješnija ženka u BiH.

„Zadržali smo ih na želju moje kćerke Dijane koja se brinula o njima“, kaže Šukan, navodeći kako je zapravo ona i  u cijeloj priči s pansionom „Von Bodipe“, koliko i on.

Ljubav i povjerenje

Uzgajačnica i pansion kako ističe ime nose po njegovoj djeci BO-Boris, DI-Dijan i PE-Petar.

U skladu s mogućnostima pomalo su ulagali u pansion i sada imaju kapacitete za vrhunsku njegu koju mogu pružiti za 10 pasa.

„Stvorili smo pristojne uvjete, tako da je lako održavati. Ima vanjski dio koji je ograđen, tako da pas može boraviti vani na čistom zraku i prostor za slobodno trčanje, ali i natkrivene dijelove koje koristim za šetnju pasa u kišnim danima. No svi oni iza 21 sat moraju biti u zatvorenom djelu koji je posebno uređen“, pojašnjava vlasnik mostarskog pansiona za pse, koji je većini građana pravi spas za vrijeme godišnjih odmora.

Uz to razdoblje, kako naglašava najviše je posla za božićne i novogodišnje blagdane, kada je primoran neke klijente i odbiti, jer nema kapaciteta koliko se u tom razdoblju traži.

 Briga za 10 KM po danu

Cijena pansiona je kako naglašava 10 konvertibilnih maraka po danu, ako vlasnik donese hranu za svoga psa. No u zimskim uvjetima za kućne pse kojima je potrebno posebno grijanje kako naglašava cijena je 20 maraka po danu.

„Najviše mogu primiti 10 pasa, jer treba u zimskim uvjetima osigurati svima njima potrebne uvjete za boravak, a ja za sada nemam više kapaciteta“, naglašava Šukan.

Ističe kako bi volio da može proširiti kapacitete, ali za sada je zadovoljan i ovim što ima.

„Zadovoljan sam. Imam 6 boksova s jako dobrom izolacijom i 4 boksa s grijanjem za posebno osjetljive pasmine. Imam stalne goste od građana Mostara, do estradnih zvijezda, ministara i visokih dužnosnika iz regije. Svi su do sada zadovoljni i uglavnom se vraćaju“, ističe Šukan napominjući kako nema mirovine, i kako mu kao razvojačenom branitelju svaki zarađeni novac puno znači.

No, kvalitetnim radom čuva dosadašnje klijente i neprestano dobiva nove.

Suvremeno poslovanje

„Nastojimo biti uslužni, da su svi zadovoljni, a mislim da je to najbolji način za sačuvati i razviti posao“, zaključuje razvojačeni branitelj. Stoga je uz pomoć kćerke i sinova po kojima pansion i nosi ime, sukladno suvremenom poslovanju dostupan i putem društvene mreže Facebook gdje zainteresirani mogu vidjeti uvjete pansiona kroz fotografije i video zapise, ali i dobiti detaljne informacije o uvjetima boravka.

Lokacija pansiona je u blizini ljetnikovca Radobolja u Ilićima, a svi koji žele doći do pansiona, mogu kontaktirati vlasnike putem društvene mreže Facebook ili pozivom na broj 063 431 155, koji je povezan i na Viber i WhatsApp.

Autor: G.Š./Pogled.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare