Razbijena hrvatsko-srpska kriminalna skupina uzgajivača marihuane

Iz Uskoka ističu kako je prilikom pretrage prostora s laboratorijem pronađeno 2295 stabljika i 4200 grama konoplje iz koje se može dobiti marihuana te uređaji za osvjetljavanje, protok i ventilaciju zraka.

Nakon što je otkriveno da su u improviziranom laboratoriju u Velikoj Gorici uzgajali marihuanu, Uskok je pokrenuo istragu protiv dvojice hrvatskih državljana pod sumnjom da su uzgajali i četvorice srpskih da su brali canabis, pri čemu je zaplijenjeno 2295 stabljika i 4,2 kilograma canabisa.

Zagrebačka policija je u petak priopćila kako je za zločinačko udruživanje zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kazneno prijavila 32-godišnjeg i 29-godišnjeg hrvatskog državljanina, četvoricu srpskih državljana u dobi od 29, 31, 35 i 38 godina te jednu zasad nepoznatu mušku osobu.

Uskok je precizirao kako je 32-godišnjak, od kolovoza do 8. prosinca, povezao u zajedničko kriminalno djelovanje ostale okrivljenike i jednu zasad nepoznatu mušku osobu, nabavivši i financiravši pritom sjemenje indijske konoplje i opremu potrebnu za njezin uzgoj.

Istovremeno, 29-godišnji hrvatski državljanin je zajedno s nepoznatom muškom osobom bio zadužen za pronalazak pogodnog prostora za instalaciju opreme i uspostavu improviziranog laboratorija u Velikoj Gorici.

U policiji navode i kako je 32-godišnjak angažirao 29-godišnjeg srpskog državljanina na pronalasku osoba za branje, sušenje i prerađivanje sazrelih stabljika konoplje, što je potonji i učinio, angažiravši preostalu trojicu prijavljenih srpskih državljana s kojima je brao i pripremao ‘travu’ za prodaju na ilegalnom tržištu.

Iz Uskoka ističu kako je prilikom pretrage prostora s laboratorijem pronađeno 2295 stabljika i 4200 grama konoplje iz koje se može dobiti marihuana te uređaji za osvjetljavanje, protok i ventilaciju zraka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena Uskoku koji je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika, prenosi Hina.

more recommended stories