Published On: Sub, pro 6th, 2014

Ravnopravnost naroda po Sejfudinu: Kontra Rusije, Dodika i Izraela!

”Bosna i Hercegovina i regija nalazi se u opasnoj političkoj, ekonomskoj krizi uz jačanje isključivih nacionalističkih politika te potpunu blokadu europskog i euroatlantskog puta BiH”, komentar je predsjednika Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudina Tokića povodom jučerašnjeg prezentiranja nove reformske agende EU za BiH.

Smatra da su višegodišnje blokade na tom putu rezultat, prije svega sustavnih opstrukcija reformskih procesa koju je srpska vladajuća oligarhija u BiH provodila uz punu podršku vlade Ruske Federacije i nekih političkih centara iz Izraela.

”Oni su otvoreno u proteklom periodu radili na promociji RS-a kao potencijalno nove države i teritorije u vlasništvu samo jednog-srpskog naroda” kaže Tokić.

Dodao je da su posljednji istupi predstavnika Ruske Federacije u UN-u jasno pokazali da ta zemlja aktivno djeluje na sprječavanju ulaska BiH u NATO i EU, čineći sve na “ukrainizaciji” BiH.

Ključna politička ličnost u pokušaju realizacije ruskih planova očito je Milorad Dodik, smatra Tokić, koji uz direktnu podršku Dragana Čovića u prvoj etapi pokušava etnički podijeliti BiH na tri dijela, a potom i potpuno onemogućiti ulazak države BiH u integracione procese EU i NATO-a.

Opstanak BiH i njena budućnost u ovom trenutku direktno ovisi od brzine i jačine procesa njenog uključenja, prije svega u euroatlantske, a potom i europske integracije.

”Bošnjački narod i sve patriote koji su davali živote u obrani i opstanku BiH moraju jasno odbaciti licemjernu politiku vlade Ruske Federacije i njihovih ovdašnjih poslušnika, učiniti sve na intenziviranju reformskih procesa odbacujući sve one politike koje budućnost ovog prostora žele graditi pod “ruskom čizmom” istaknuo je Tokić, priopćeno je iz Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare