Published On: Pon, lis 4th, 2021

Ratni zločinac Kapetan Dragan usred Beograda prikupljao potpise za oslobađanje ubojice Zorana Đinđića

Ako šetate Knez Mihajlovom ovih dana možete naići na štand ratnog zločinca na kojem se skupljaju potpisi za oslobađanje ubojice Zorana Đinđića, piše srbijanski portal noizz.rs.

Još jedna skandalozna i strašna stvar koja se događa u samom središtu Beograda pod budnim okom javnosti. Kako smo došli do toga da od naroda koji je smjenjivao vlast u središtu grada, sad u istom tom centru imamo obranu osuđenih ubojica, pita se srbijanski portal.

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, nakon puštanja iz zatvora u Hrvatskoj, vratio se u Srbiju i započeo je akciju preko svoje fondacije, s kojom vodi brigu o ”srpskim herojima” iza rešetaka. Prikupljao je sredstva kojim bi im pomagao dok borave u zatvoru, ali i zahtijevao i tražio da se puste na slobodu. Jedan od takvih, ako ne i najzvučnije ime, je Zvezdan Jovanović, čovjek pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog atentata na premijera Zorana Đinđića.

-Je li moguće da imamo jednog ozloglašenog tipa i njegovu ekipu koja brani i traži da se oslobodi drugi ozloglašeni tip. I kako je to legalno? Znači li ovo da se svatko može ovako organizirati traži nešto apsolutno ilegalno i protivno već donijetoj presudi na sudu? Svjesni smo da je ovakvo nešto gotovo nemoguće, svjestan je vjerojatno i Kapetan Dragan, ali ovo je dobra promocija svoje fondacije a i drugih budućih političkih djelovanja, dodaje Noizz.rs.

Kapetan Dragan je bio vođa paravojne formacije Knindže i zbog njihovog djelovanja je bila podignuta optužnica protiv njega u Hrvatskoj. Uhićen je 2010. godine, a za to uhićenje postoji kuriozitet, da s obzirom na to da je tad živio u Australiji, po prvi put dogodilo u ovom slučaju da ova zemlja izruči nekog svog državljanina. Početkom prošle godine je izašao iz zatvora i još od tad diže prašinu izjavama, ali sad je krenuo s riječi na djela.

Ovakvi stavovi i priče nisu novost. Dovoljno je da malo zagrebete po kuloarima interneta, i vidjet ćete razna razmišljanja u ovom pravcu gdje se veličaju ubojice Zorana Đinđića, kao i njihovi suradnici. Međutim, posebno boli kad ovakve priče izađu iz mračnih kuteva u centar grada.

Vlast se izgleda ne želi baviti ovim problemom, a morala bi. Zato je narod odlučio uzeti stvari u svoje ruke. Ljudi se grupiraju preko interneta, dijeli se poziv da se okupe oko štanda i uklone ga sami, kad već oni kojima je to posao ne žele to raditi, zaključuje noizz.rs./HMS/

guest
nije obvezno
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x