Published On: Pet, pro 8th, 2017

RAT NA FACEBOOK-U Grude.com izbrisan s Facebooka zbog istine: Najavljujemo pravnu bitku

Dragi prijatelji, posjetitelji, istomišljenici i neistomišljenici, žitelji BiH i Hrvatske, europska i svjetska javnosti.

Hibridni medijski rat koji je pokrenut protiv hrvatskih portala u BiH, protiv Dnevnika, Poskoka, Brotnja, Hercegovine, Centralne, HMS-a, Gruda do mnogih drugih, došao je do faze da hrvatski portali više ništa ne smiju objaviti u obrani svoje istine, jer odmah kreće haranga, orkestrirani napadi na njihove servere i Facebook portale.

Servere uspjevamo obraniti nekako, na tom bojištu i Hrvati imaju programere, stručnjake koji se znaju zaštititi od virtualnih “kabadahija” koji žele naštetiti njihovoj istini. Ali, na Facebooku, koji je očito pod kontrolom antihrvatskih snaga, preciznije, bošnjačkih snaga i to ne svih, nego onih koji žele da se zaustavi objavljivanje hrvatske istine u BiH, nemoćni smo. Jasno je, pod čijom kontrolom je najveća društvena mreža na svijetu.

Neki će na ovo napisati, da se radi o suludim teorijama, ali jednostavno ne možemo se oteti dojmu kojeg vidimo, a to je da se ruše samo osobni profili i stranice Hrvata u BiH, dok sve drugo ostaje zaštićeno, nedodoriljivo.

Facebook stranica portala Grude.com srušena je jutros, prema Facebook poruci, uklonjena je trajno i razmatrati će se njeno ponovno vraćanje, i to zbog vijesti o napadu na Žepče, a o kojem su u emisiji “Bujica” objavljeni dokumenti, gdje se spominje utemeljenje Islamske države u ime Alaha.

Vijest koju prenosimo, koja je dokumentirana, a dokumenti su u prikazani u emisiji “Bujica”, razlog je Facebooku da trajno ukloni našu stranicu.

Ako to nije hibridni medijski rat i ako iza toga ne stoje snage koje se plaše istine, u ovom slučaju bošnjačke političke elite kojima bi istina iz rata mogla najviše naštetiti, onda ne znamo tko je.

Putem Facebook stranice dopirali smo do desetaka tisuća ljudi dnevno. Ovako, taj prostor nam se itekako sužava. Molimo stoga da nas ne zaboravite, a mi ćemo već pronaći način da se vratimo na društvene mreže.

I ne samo to. Tražiti ćemo i savjete kako bismo se pravno zaštitili od harange kojoj smo izloženi proteklih dana.

Portal Grude.com u ovim teškim vremenima moli posjetitelje za razumijevanje. Hrvatski narod u teškim godinama znao je odgovoriti. Mi nemamo podršku BH novinara i Borke Rudić, nemamo podršku stranih organizacija OSCE-a i sličnih, ne financiraju nas strani centri moći koji obigravaju oko portala koji iza sebe imaju udruge koje primaju stotine tisuća maraka, ali imamo srce koje kuca za istinu i prste koji tu istinu ispisuju i u borbi za tu istinu spremni smo ići DO KRAJA.

Zahvaljujemo se protivnicima i onima koji sustavno ovih dana rade na rušenju portala Grude.com jer oni su samo doprinijeli popularizaciji našega portala. Iz lokalnog svijeta, gurnuli ste nas u fokus čitave BiH i Hrvatske, Od lisice ste stvorili King Konga, premda ste sebe uvjerili da ste vi King Kong. Malo ste se preračunali. Premda nam nije to bio primarni cilj, sada nastavljamo raditi globalno i poručujemo: Nećete nas zaustaviti u borbi za istinu jer samo istina može stvoriti preduvjete za suživot, mir i toleranciju. Sve nepravde iz prošlosti moraju se ispraviti ako želimo ići dalje, a time i svirepi zločini Armije BiH, ubojstva muževa i djece Sarafine Lauš i Anice Jurić, kao i brojni drugi.

Mi se zalažemo, objavljujući istinu, za europsku BiH, državu kojoj je mjesto u EU i NATO-u, a pri tome, kao temelju takve BiH, i za jednakopravnost hrvatskog naroda u ovoj zemlji.
Tako ćemo i nastaviti, koliko god nekima to teško bilo prihvatiti, piše Grude.com

Kao što smo spomenuli, tražiti ćemo pravni lijek protiv onih koji su nas doveli u ovu situaciju. Već osjećamo duševnu bol jer nam se kao Hrvatima uskraćuje pravo na riječ, a kako sada stvari stoje, uskoro bi netko mogao na sud zbog nanošenja duševne boli… ali i brisanja našeg Facebook profila zbog iznošenja istine, čak i dokumentirane… Materijala ima…

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x