Published On: Sub, kol 8th, 2015

Raste neizvjesnost oko sudbine Tomislava Salopeka: Teroristi najavili najgore

IZVORI Islamske države tvrde da su militanti ISIS-a dekapitirali otetog Hrvata Tomislava Salopeka, piše newsday247. Na internetu su se pojavile i slike navodnog obezglavljivanja Salopeka, no njihova je autentičnost dvojbena. Na slikama koje su dosad objavljene navodno se vidi egzekucijasisačkog zeta Davida Hainesa. Nijedan od većih svjetskih medija nije prenio vijest o navodnoj dekapitaciji.
Neizvjesnost oko Salopekove sudbine raste, a izvori bliski militantima ustraju u tome kako su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku tvrtku CGG Ardiseis.
Hrvatska vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavljaju raditi na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina. Vesna Pusić se nakon niza obavljenih razgovora, među ostalim i s egipatskim ministrom vanjskih poslova, vratila u Hrvatsku.
MVEP: Nemamo informacija o egzekuciji
Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako zbog osjetljivosti situacije trenutačno ne može otkriti detaljnije informacije, a za Index su iz MVEP-a rekli kako nemaju nikakve informacije o pogubljenju Salopeka.
U međuvremenu, ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić ponudio je u ime Srbije pomoć Hrvatskoj u naporima da se Tomislav Salopek oslobodi od islamističkih terorista u Egiptu.
Francuska novinska agencija France presse, koja je slučaj otetog Salopeka pratila od samog početka budući da se radi o Hrvatu koji je radio za jednu francusku kompaniju u Egiptu, također danas nema nikakvih novih vijesti o njemu te samo ponavlja da “IS prijeti da će ubiti hrvatskog taoca otetog u srpnju u Kairu”.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare