Published On: Sri, sij 29th, 2014

RASTE INTERES TALIJANA ZA POSJET MEPASU: Uskoro redovna zračna linija Mostar – Rim

Zračna luka Mostar uskoro bi trebala uvesti redovnu liniju Mostar-Rim, no da bi se ta linija konačno uspostavila potrebno je potpisati sporazum s talijanskom stranom, potvrdio je za Fenu rukovoditelj sektora prometa i sigurnosti mostarske Zračne luke Marko Đuzel.

Po njegovim riječima, linija je pred finalizacijom i sada se čeka potpisivanje ugovora s talijanskom kompanijom koja obavlja većinski promet na Zračnoj luci Mostar, odnosno rješavanje problema o visini i načinu subvencije.

– Nažalost, još uvijek točno ne možemo potvrditi kada će linija biti uspostavljena, ali se nadamo kako će to biti riješeno u nekoliko narednih dana – izjavio je rukovoditelj sektora prometa i sigurnosti mostarske Zračne luke, navodeći pritom kako mostarska zračna luka i resorna ministarstva daju sve od sve kako bi linija Mostar-Rim bila što prije uspostavljena.

Cijelom projektu podršku je dao i talijanski veleposlanik u BiH.

Kada su u pitanju turisti koji dolaze u HNŽ, posebice Talijani, koji u velikom broju dolaze u Međugorje, Đuzel je kazao: “Što se tiče povezivanja s Italijom i vjerskog turizma i nama i putnicima su najisplativiji dogovoreni charter letovi, a mi smo takvim letovima pokrili cijelu Italiju”.

Turisti u Mostar dolaze dogovorenim charter letovima, a ova linija s Rimom više se uspostavlja radi naših ljudi u Mostaru i regiji, zaključio je Đuzel.