Published On: Pon, pro 20th, 2021

RASPUDIĆ: Sad bi trebali uvesti i verbalni delikt da državnici moraju paziti što će reći i da se mogu slobodno kretati Europom

Zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru, Nino Raspudić, gostovao je u programu zagrebačke N1 televizije , a posebno se osvrnuo na otkazivanju posjeta predsjednika RH Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini.

Raspudić je rekao: “Ne znam, sad bi trebali uvesti i verbalni delikt da državnici moraju paziti što će reći i da se mogu slobodno kretati Europom.”

Dodaje i kako ne može spekulirati o tome jer nema izravan uvid u situaciju.

“Meni je mučno govoriti o tim stvarima na taj način i licitirati s takvim tragedijama. Treba pitati pravne stručnjake koji se bave genocidom”, kaže o Milanovićevoj “gradaciji genocida” i dodaje kako Bošnjacima smeta Milanovićeva komunikacija i borba za ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“Stojim na strani istine, pravde i hrvatskog Ustava koji je jasan o tome što je Daytonski sporazum i o temelju Ustava BiH koji govori o tri konstitutivna naroda. Problem HDZ-a je taj što oni neće prijeći liniju konkretne političke potpore gdje bi Plenković dobio neki minusić u Bruxsellesu. Bijedno je da Hrvatska nije mogla staviti to u dokument, to pokazuje da Plenković nema nikakvu težinu u EU-u. Vidjeli smo na primjeru Milanovićeva veta da Hrvatska nije dobila sankcije, nisu nas napali NATO zrakoplovi, nego se stvar promijenila i on je onda potpisao. Hrvatska se treba početi ponašati kao punopravna članica i početi stavljati veta na sve dokumente koji izbjegavaju spomenuti konstitutivnost”, zaključuje Raspudić./HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare