RASPUDIĆ: Bošnjački hegemonizam radi lakrdiju i igra se karikaturom zvanom Budimir

Politički analitičar Nino Raspudić izjavio je Srni da je najveći krivac za krizu vlasti u Federaciji BiH hegemonistička bošnjačka politika i podrška međunarodne zajednice toj iracionalnoj politici.
Raspudić je rekao da je “minimalan korak” u rješavanju krize vlasti u FBiH izmjena Izbornog zakona BiH koji će omogućiti da svaki konstitutivni narod bira svoje predstavnike.
“Kriza u FBiH traje od općih izbora, a to je već dvije i po godine. Kumovala joj je, s jedne strane, unitaristička i hegemonistička politika predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije, a s druge strane podrška međunarodne zajednice”, naveo je Raspudić.
Situaciju u ovom entitetu, Raspudić je opisao kao “političku lakrdiju”.
Predsjednik FBiH Živko Budimir potpuno je marginalna politička figura koji je pristao na to da bude izdajnik naroda iz kog je potekao i daje lažni legitimitet platformaškoj vlasti. Danas ti isti koji su proizveli tu političku karikaturu ”gombaju” se s njim da bi formirali novu federalnu vlast. Sve to zajedno pokazuje apsurd cijele situacije u ovom entitetu”, rekao je Raspudić.
Najveću krivicu za krizu u FBiH, hrvatski analitičar vidi u hegemonističkoj bošnjačkoj politici pod građanskom krinkom koju je provodio Lagumdžija, ali i u podršci međunarodne zajednice “toj iracionalnoj politici”.
Predstavnički dom i Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izglasali su nepovjerenje federalnoj Vladi BiH, čime je formalno počela završnica rekonstrukcije izvršne vlasti u ovom entitetu.