Published On: Pet, stu 27th, 2020

Raspudić o iskustvu s Covidom: Nepušač sam, bavim se sportom, izvrsnog sam zdravlja, a završio sam na kisiku u bolnici

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić komentirao je epidemiološke mjere i opisao kako se oporavio od covida-19. ‘Četiri tjedna sam izbivao iz javnosti, dva tjedna sam bio bolestan, a trebalo mi je još dva tjedna oporavka od upale pluća da dođem u relativno fit stanje, evo, da mogu gostovati tu. Napomenut ću da sam 45-godišnjak, koji je nepušač koji se bavi sportom, izvrsnog zdravlja’, brifirao je Raspudić

Rekao je za N1 da su se on i supruga zatvorili čim je ona, nakon prvih njenih simptoma, ispala pozitivna na testu. Ona je, rekao je, tek dva dana imala samo blage simptome. S njim je bila druga priča.

‘Najprije bol u donjem dijelu leđa i temperatura 37,2°C, što je trajalo neka tri, četiri dana. Onda je krenula visoka temperatura, 39°C, 39,5°C. Disao sam normalno, nisam imao problema s plućima, a upute su takve da ako imate dva dana visoku temperaturu i kratak dah ili pritisak na plućima, da se javite na Hitnu. Šesti dan te visoke temperature počeo sam kašljati i osjetio sam probleme s plućima.’

Zato je morao na slikanje pluća i na vađenje krvi na ‘Franu Mihaljeviću’.

‘Zadržali su me, pet dana sam bio u bolnici i primao sam blagi kisik, dva litra. Nakon pet dana sam otpušten i, evo, trebalo mi je još dva tjedna da se koliko, toliko oporavim”, kazao je i dodao:

‘Napomenut ću da mi je cimer u sobi također bio fit, nepušač, u 40-im godinama.’

Rekao je da u bolnici nije vidio nikakav kaos, da je sve jako dobro funkcioniralo, da je postupanje osoblja, s njim ‘u jako lošem stanju’, bilo izvrsno.

‘Situacija je ozbiljna, teška i tiče se svih nas. Međutim, prisjetit ćemo se da je koncem petog mjeseca premijer Plenković slavodobitno izjavio: ‘Pobijedili smo covid-19!’ ‘Ova vlada’, naglasio je, ‘pobijedila je covid-19!”, komentirao je Raspudić aktualno stanje s covidom.