Published On: Čet, svi 5th, 2022

RASPUDIĆ: Hrvatska se mora prestati ponašati kao briselska gubernija, ovo nije pitanje samo BH Hrvata

Saborski zastupnik iz kluba Mosta Nino Raspudić u N1 Studiju uživo analizirao je pitanje bojkota ulaska Finske i Švedske u NATO ako se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH, čime uvjetuje predsjednik RH Zoran Milanović, a što je izazvalo podijeljene reakcije u hrvatskoj javnosti. Osim toga osvrnuo se i na potencijalnu suradnju Mosta i SDP-a.

Smatra da se Vijeće za nacionalnu sigurnost svakako mora održati jer je to pitanje od krucijalnog značaja za Hrvatsku.

“Bilo bi dobro da se Vijeće sastane jer ono što se dogodilo jučer, a to je raspisivanje izbora za 2. listopada po izbornom zakonu koji je neustavan, to je golemi hrvatski politički porez. To je situacija u kojoj će Hrvati vrlo izgledno na jesen biti preglasani, formirat će se vlast bez predstavnika Hrvata. BiH u kojoj nema legitimnih predstavnika Hrvata u vlasti, nije nam prijateljska zemlja”, poručio je Raspudić, navodeći da se to pokazalo i u Domovinskom ratu, i u slučaju Pelješkog mosta, ali i nizu slučajeva islamskog terorizma u BiH.

“A znamo koliko je Hrvatska kao turistička zemlja po tom pitanju krhka. BiH u kojoj nema predstavnika Hrvata u vlasti, tajnim službama, carini i tako dalje, za Hrvatsku je vrlo riskantna zemlja. Ovo nije pitanje samo Hrvata u BiH, nego i sigurnosti i opstojnosti Republike Hrvatske”, istaknuo je.

Smatra da se Milanović nema što ovime svidjeti nekom krugu birača, štoviše, vjeruje da se on time potencijalno može zamjeriti svojim nekadašnjim biračima koji su potpuno nesvjesni što se događa u BiH.

Rekao je i da Hrvatska kroz 20 godina nije radila ništa, a na pitanje zašto Milanović nije učinio ništa dok je bio premijer, odgovorio je da čovjek sazrijeva.

“Zadnjih 15 godina skoro intenzivno propovijedam ovo što se sada pokušava napraviti, a to je da se Hrvatska počne ponašati kao samostalna suverena država, a ne kao neka europska gubernija kojom upravlja Bruxelles i da treba koristiti svoju poziciju punopravne članice EU i NATO-a kako bi izborila svoje interese”, poručio je.

Kaže da se tu ne radi o blokadi Finske.

“Ja sam ponudio primjer jedne složene zgrade koja ima problem u temeljima. Ako vam dolazi predsjednik stanara i kaže da se napravi mansarda s još dva stana, legitimno je reći to mijenja statiku zgrade pa hajdemo zajedno s time riješiti i problem s temeljima”, obrazložio je.

Na pitanje kakve veze imaju Finska i BiH, kazao je da su mnoge Europske zemlje postavljale veta za jednu stvar koja naizgled nije u vezi s drugom stvari.

“Recimo Cipar je stavio veto na sankcije Lukašenku jer je tražio da EU osudi tursko bušenje nafte, plina u blizini. I uspjeli su”, rekao je.

“Kao što je visoki predstavnik 2001. i 2002. nametnuo ovu diskriminirajuću, presuđenu neustavnu promjenu zakona, tako on danas može koristeći Bonske ovlasti nametnuti promjenu zakona u skladu s Daytonom”, dodao je.

Ne vidi problem u tome jer Hrvatska ne traži nikakvu sitnu bilateralnu korist.

“Hrvatska pozicija je kristalno moralno čista. Ne tražimo za Hrvate ništa drugo nego za druga dva naroda. Ako je Bruxellesu, Berlinu, Washingtonu važnije politički do kraja uništiti Hrvate u BiH, onda nek se to vidi i pokaže”, kazao je Raspudić.

Upitan stvara li se neko buduće savezništvo SDP-a i Mosta, te je li Milanović ljepilo između njih, rekao je:

“Sigurno je da će Most izaći sam na izbore, a isto tako mislim da je Most pokazao da je dosljedan i neće žrtvovati svoje vrijednosti i politike da se dokopa fotelja. Kompromisi su nužni. Prioritet Hrvatske je da se ova koruptivna, kriminalna, u mnogo čemu izdajnička vlast skine.”

Dodao je i da su iz SDP-a upućene teške riječi na račun Mosta, poput Grbinove izjave da Most referendumom parazitira na smrti.

“Da bi se otvorili razgovori, morat će se neke stvari raščistiti i neke isprike čuti. Volio bih da razmisli još malo o tome i kaže što u referendumskim pitanjima nije u redu. I sami sada kažu da su za to da se u članak 17. stavi pandemija se mora odlučivati dvotrećinski i da je ovakav stožer bio problematičan”, rekao je Raspudić./HMS/

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Neron
Neron
23 dana prije

Ako međunarodna zajednica planira uništiti Hrvate stalnim izlaženjem u susret bošnjačkim šovinistima i radikalima u BiH neka se spreme za “ukrajinski scenarij” u BiH i možda još krvaviji rat nego 90 ih ,Hrvati su i tada iako malobrojni opstali i obranili svoje teritorije u BiH obranit će i sada od obnovljenog pokušaja realizacije islamske deklaracije koju provodi njemačka i turska preko Bakira Izetbegovića i SDA

Last edited 23 dana prije by Neron
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Neron
23 dana prije

ti baš ne znaš čiji su ambasadori bili garanti na mostarskom dogovoru i istovremeno držali figu u džepu za hrvatske zahtjeve?! btw. turski dušmanski ambasador tamo nije bio!! ooooo, ta uska, ta plitka pamet u hrvata! AMERI I BRITANCI NAS HEBEJU OD DEJTONA PA DOK NAS NE UNIŠTE. zar je to tako teško skontati, moj jarane?!?

Last edited 23 dana prije by Anonimac
Smrt USA fasizmu
Smrt USA fasizmu
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
22 dana prije

Radpudic je JEDINI PRIMIJETIO DA RUSIJA NE NAPADA EVROPI IAKO JE USA VLADAR NATERAO EVROPSKU STOKU DA MRZE RUSIJU I DA SE NAORUŽAVA JU.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Neron
22 dana prije

A cime bi to Hrvati napravili ukrajinski scenarij? Nadaleko su poznati i cuveni vojni efektivi Hrvata u BiH – tri pracke, 8 lovackih puski, na pistama vojne zrakoplovne bazeu Medjugorju 200 borbenih zrakoplova….
O ne druze, mozemo napraviti samo palestinski scenario gadjati se kamenjem k’o palestinci, da se ne lazemo. Naravno, vrhovni zapovjednik, u duboko ukopanom bunkeru hizice u Makarskoj vodio bi javnu kampanju, dilao humanitarnu i upravljao svercom goriva.

Neron
Neron
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
22 dana prije

Na isti način kao i 90 ih , ne vjeruješ sjeti se Žepča , viteza , novog Travnika, malobrojni i opkoljeni porazili višestruko brojniju tzv armiju BiH 🤦

Anonimac
Anonimac
23 dana prije

o kome govoriš kad kažeš “hrvatska”?
hdz, komunnisti, orjuunaši, potturad, čettalji, purger-gnjiddicce, italoffašisti, kičmačogrrađani, euro.snnobovi,…?
ko je to/ta “hrvatska”?!

Anonimac
Anonimac
23 dana prije

PODCAST VELEBIT – Kako s lošim ljudima napraviti dobru državu?
https://www.youtube.com/watch?v=F39xaTj3-80

Anonimac
Anonimac
23 dana prije

ipak ima nade, sve će se riješiti brzo, kako je adezej obećao!
https://www.youtube.com/watch?v=r4eJvwtQJu4
https://www.youtube.com/watch?v=dxJHecyYBno

Anonimac
Anonimac
23 dana prije

Nakon svega se može zaključiti da su muslimani manjina u BIH
Toliko ih se štiti,da su zaštićeniji i od LBGT zajednica.
Boje se hrvata ko groma ,mz ih štiti za nepovjerovati
Budući da su manjina boje se da će ih hrvati nadglasati u svemu .

Anonimac
Anonimac
22 dana prije

Dok ovakve kreature štite prava Hrvata u BiH biće ih sve manje i sukladno tome imaće sve manje prava.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
22 dana prije

Ne sekiraj se ti za hrvate .Nino dobro zna što priča i kome priča .Pametan,svaka riječ pogađa ravno u sridu.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
22 dana prije

Vidjećemo hoće li dobroga donijeti njegova šovinistička pojava i nastup.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
22 dana prije

Zbog čega je šovinistička.Je li što govori istinu ,što brani interese hrvata .Je li to smatraš šovinizmom.
Je li danas kad govoriš istinu šovinizam.Šta bi trebalo slušati laži i obmane .
Ako pogrešno govori neka ga demantuju.
Kome više šutiti i zbog koga .