Published On: Pon, ruj. 24th, 2018

RASKID KOALICIJE Bošnjačke stranke se razišle zbog alkohola

Razlog za raskidanje koalicije je taj da NBP ne želi dati legitimitet načinu na koji Nezavisni blok provodi svoje predizborne aktivnosti – uz pijanke i konzumiranje alkohola.

Novi bošnjački pokret (NBP) odlučio je na sjednici Predsjedništva raskinuti predizbornu koaliciju s Nezavisnim blokom, koja je potpisana 14. lipnja 2018. godine, priopćeno je iz ove stranke.

– Razlog za raskidanje koalicije je taj da NBP ne želi dati legitimitet načinu na koji Nezavisni blok provodi svoje predizborne aktivnosti – uz pijanke i konzumiranje alkohola.

Ne želimo da se svrstamo ni u tom, ni u bilo kojem drugom smislu, ni pogledu, u kategoriju pojedinaca i kolektiva kojima je odumro osjećaj da su pripadnici islamske vjeroispovijesti, prenosi Dnevni avaz.

Politika se mora voditi jasnim etičkim kodeksom, a Novi bošnjački pokret neće dozvoliti da upadne u zamku odsustva i poštivanja vjerskih osjećaja i normi.

Ovaj čin nije kompatibilan s našim etičkim kodeksom, a u dokumentu koji smo potpisali jasno je precizirano da će bilo kakvo kršenje etičkog kodeksa biti kažnjivo raskidom ugovora – piše u priopćenju za javnost koje potpisuje Mirsad Ćosić, predsjednik Novog bošnjačkog pokreta, prenosi Dnevnik.ba

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer