Published On: Sub, sij 23rd, 2021

REORGANIZIRA SE STRANKA KOJA JE DOVELA NAPADAČE NA WTC U BIH: Ugašeno deset općinskih odbora

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je danas nakon sjednice stranačkog Predsjedništva koja je trajala pet i pol sati da su članovi Predsjedništva razgovarali o brojnim temama među kojima su “nerad Vijeća ministra, izbor novog predsjednika SAD-a Joea Bidena te pandemiji koronavirusa i migrantskoj krizi”.

Na sjednici je međutim posebna pažnja posvećena situaciji unutar stranke te je Izetbegović naglasio da je raspušteno nekoliko stranačkih općinskih organizacija SDA i imenovana su povjerenstva koja će analizirati stanje i predložiti mjere, među njima su općinska organizacija Bihać, Cazin, Zavidovići, Gradačac, Novi Travnik, Ilidža, Novo Sarajevo i Centar Sarajevo.

Također, pojasnio je Izetbegović nekoliko županijskih odbora zaduženo je da analizira stanje i predloži mjere u općinskim organizacijama u županijama među njima su Zeničko-dobojska županija i Bosanskopodrinjska županija, a u Županiji Sarajevo nakon ostavke Fikreta Prevljaka imenovan je v.d. predsjednika ŽO SDA Sedin Kahriman./HMS/