Published On: Fri, Jun 3rd, 2016

RASHOMON: Orešković pozvao Karamarka i Petrova da podnesu ostavke!

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković danas je na konferenciji za medije pozvao Karamarka i Petrova da podnesu ostavke.

“Pozivam Karamarka i Petrova da se povuku sa svojih dužnosti zbog nacionalnih interesa. Tako ćemo potvrditi stabilnost Vlade i provesti reforme i izvesti državu iz krize. Ovo će biti bitka za Hrvatsku i nadam se da će na kraju ljudi donijeti odluke koje su u najboljem interesu Hrvatske i da ćemo zajedno ići naprijed. Hvala lijepo”, rekao je Orešković.

“Ne dajem ostavku niti sam to planirao! Hvala svima koji su mu jučer dali podršku, ja im mogu poručiti da ću nastaviti raditi za boljitak Hrvatske”, rekao je premijer Orešković i objasnio zašto je jučer naprasno odgodio sjednicu Vlade.

“Sjednica je odgođena jer sam morao na hitan sastanak s kolegama iz SOA-e. Ne smijem pričati koja je bila tema razgovora.

Koliko ovaj politički kaos može utjecati na državu, premijer je najbolje dočarao dešavanjima od prije nekoliko dana.

– Ova politička situacija počela je ugrožavati naše nacionalne interese, što je bilo posebno vidljivo kada smo pokušali unovčiti naše obveznice u Londonu. Ja sam odlučio da se obveznice ne plasiraju. U sedmom mjesecu ćemo dobiti bolje uvjete. Također, kurikularna reforma nikad nije bila upitna i ona se nastavlja. Te reforma je za nas ključna i bilo bi dobro da se ubrza.

Orešković definitivno nije za nove izbore.

– Novi izbori bi nas koštali skoro 2 milijarde eura, što nam svakako nije u interesu. Pokrenuli smo reforme, BDP raste i ako riješimo ovu političku situaciju, ovo bi mogla biti sjajna godina. Pred nama je bitka za Hrvatsku!

Kako doznaje tportal iz vodstva Mosta, Božo Petrov taj će prijedlog odbiti.