Published On: Pet, ruj 14th, 2018

RAMA: Albanci sada moraju razgovarati kao pravi muškarci. Nova prilika tek za 30 godina

TIRANA – Albanski premijer Edi Rama izjavio je povodom ideje o korekciji granica iznijete u dijalogu Beograda i Prištine da je on “posljednji koji bi to trebalo komentirati” i ocijenio da se u Prištini “moraju  održati odgovarajući strateški razgovori, zato što se takva prilika možda neće ponoviti narednih 30 godina”.

“Na kosovskim vlastima je da rade na platformi za dijalog. Ja sam posljednji koji to komentira, zato što na Kosovu već traje debata o jednoj ideji, a ne platformi”, rekao je Rama na albanskoj TV  objašnjavajući zašto se do sada nije oglašavao o toj temi.

“Bio sam vrlo  jasan kada sam rekao da ću govoriti o Kosovu svaki put kad to bude potrebno, ali nisam i neću govoriti u ime Kosova. Potrebno nam je nešto više od samo još jedne debate”, kazao je albanski premijer.

Prema njegovim riječima, riječ je o “veoma delikatnom pitanju, pošto se ne radi samo o Kosovu, već o albanskoj naciji”.

“Albanija ima obvezu da podržava Kosovo i mi ćemo sačekati da vidimo šta će oni odlučiti. Oni moraju održati odgovarajuće strateške razgovore, zato što se takva prilika možda neće ponoviti narednih 30 godina. Albanci moraju razgovarati kao pravi muškarci, uz koncenzus, a ne samo da bi stvarali međusobne sukobe”, tvrdi Rama.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare