Published On: Tue, Sep 19th, 2017

RAGUŽ: U Sarajevu u zadnje vrijeme plaše malu djecu ustaškom ikonografijom

Lijepljenje proustaških plakata po Sarajevu može ići samo u prilog radikalističkim krilima bošnjačke političke scene bilo da dolaze iz SDA, bilo iz ujedinjene ljevice i sl., tako da na toj adresi treba tražiti odgovor od kuda plakati s likom Ante Pavelića u Sarajevu, smatra predsjednik Hrvatske Republikanske Stranke Slaven Raguž.

-Oni u zadnje vrijeme plaše malu djecu ustaškom ikonografijom po medijima, pa je ovo vjerojatno samo nastavak. Hrvati su u Sarajevu praktično etnički očišćeni tako da bi teško mogao neki Hrvat lijepiti bilo kakve plakate po tom gradu, kamoli one s likom Ante Pavelića. Prava adresa su, dakle, oni koji škole imenuju po Mustafi Busuladžiću i sličnima, izjavio je raguž za “Slobodnu dalmaciju”.

Podsjetimo u sarajevskom naselju Dobrinja sinoć su polijepljeni plakati sa slikom poglavnika NDH-a i ratnog zločinca Ante Pavelića.

Slike osnivača ustaškog pokreta i proglas koji počinje sa “Draga hrvatska braćo“ uznemirio je stanovnike Dobrinje koji su čitav slučaj prijavili policiji.

Iz Operativnog centra MUP-a Sarajevske županije potvrđeno je da su obaviješteni o ovom slučaju te da će provesti istragu.

Na listu se nesporno veliča nacizam, ustaštvo i poglavnik NDH Ante Pavelić, a tekst je sažetak “čestitke” iz 1968. godine, objavljene na dan godišnjice osnivanja NDH koju potpisuje ustaški zapovijednik i zločinac Vjekoslav Luburić.

Građani su odlučili samoinicijativno ukloniti pamflete kako bi neprimjeren sadržaj što prije nestao s ulica./HMS/