Published On: Uto, lis 28th, 2014

Raguž: Ponosan sam na 25.000 glasova dobivenih u Sarajevu

Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž izjavio je sinoć u Sarajevu nakon sjednice Predsjedništva te stranke da su na tek održanim općim izborima u BiH ostvarili svoj cilj, a to je da budu smaostalna stranka na svim razina vlasti.

On je zahvalio biračima na povjerenju koje su ukazali toj stranci i istaknuo da su posebno ponosni na rad koji su ostvarili u Posavini, ali i u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Govoreći o svojoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH, Raguž je rekao da 25.000 glasova koje je dobio u Sarajevu govori za sebe i da je ponosan na tu činjenicu.

Naglasio je da je samo u Čapljini bilo 1.700 nevažećih glasova za člana Predsjedništva, što opet govori o regularnosti izbora.

Raguž je potcrtao da će to biti neophodno rasvijetliti ne zbog njegove kandidature za člana Predsjedništva već zbog budućnosti demokracije u BiH.

Dodao je da su poslali zahtjev za uvid u nevažeće listiće, ali da će biti potrebno u Parlamentu, u suradnji s međunarodnim organizacijama stvoriti preduvjete da naredni izbori budu regularni ili će izbori izgubiti smisao.

Po njegovim riječima, opća je ocjena da rezultati izbora nisu na razini koji je potreban za promjene u BiH.

/Fena /HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare