Published On: Sri, pro 24th, 2014

Raguž: Ovdje vrijedi živjeti jer dolaze bolji dani i bolje političke generacije od nas

Hrvatska demokratska zajednica 1990 (HDZ 1990) večeras je u Sarajevu organizirala prijem povodom nastupajućih praznika.

Organizator prijema bio je predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž koji je pozdravio goste, članove i simpatizere Stranke i poželio im blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu.

– Od srca vam želim Božji blagoslov, ljubav, toplinu, iskrenost, harmoniju i sve ono što Božić kao blagdan donosi svim ljudima dobre volje na svijetu – rekao je Raguž.

Zahvalio je svim ljudima koji su dali doprinos HDZ-u 1990 da dobije legitimitet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

– Moramo se poštovati, surađivati, uvažavati i davati doprinos ovom gradu, to je misija ove stranke i mislim da smo na pravom putu – naglasio je Raguž.

Istakao je da je Stranka na proteklim izborima u Sarajevu dobila 30.000 glasova i da je to veliki uspjeh.

”Ovo je naša zemlja” i ”Podvucimo crtu”, kako je kazao, slogani su čija će snaga biti proučavana , kao  i značaj tih poruka.

– Ostanimo vjerni tim idejama – poručio je.

Rekao je da ovo vrijeme nije jednostavno za Stranku, ali da je najvažnije ne podleći pritiscima, trgovini i političkoj korupciji te zadržati dostojanstvo i hodati dignute glave Sarajevom i Bosnom i Heregovinom.

– Izdržat ćemo sve udare i pritiske jer ova zemlja zaslužuje odgovornu i hrabru politiku. Ovdje vrijedi živjeti jer dolaze bolji dani i bolje političke generacije od nas – kazao je Raguž.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare