Ragbi klub ”Herceg” iz Mostara uskoro će svoj osmi rođendan proslaviti utakmicom na prvom ragbi terenu u BiH. Naime, u subotu 5. listopada, s početkom u 12 sati, nastupom stotinjak djece iz nekoliko ragbi klubova, kao i revijalnom utakmicom mješovitih ekipa, svečano će se otvoriti prvi ragbi teren na prostoru Bosne i Hercegovine. ”Bit će […]

" />
Published On: Čet, lis 3rd, 2019

Ragbi klub ”Herceg” iz Mostara: ‘Šumarak skriveni’ postaje prvi ragbi teren u BiH

Ragbi klub ”Herceg” iz Mostara uskoro će svoj osmi rođendan proslaviti utakmicom na prvom ragbi terenu u BiH. Naime, u subotu 5. listopada, s početkom u 12 sati, nastupom stotinjak djece iz nekoliko ragbi klubova, kao i revijalnom utakmicom mješovitih ekipa, svečano će se otvoriti prvi ragbi teren na prostoru Bosne i Hercegovine.

”Bit će to jedan prelijepi spektakl kojim ćemo se odužiti našim prijateljima, sponzorima kao i institucijama na svim razinama vlasti koji su nam pomogli u ostvarenju ovog projekta”, kazao je Bljesak.info Bojan Stanić, predsjednik ragbi kluba Herceg.

Kako je kazao, projekt su pored brojnih sponzora, podržali Grad Mostar, Vlada HNŽ-a i federalno Ministarstvo kulture i sporta te su na ovaj način postignuti su svi uvjeti za daljnje treniranje članova kao i napredak u radu i širenje ragbi kulture u Hercegovini.

Na otvaranju se očekuju i gosti iznenađenja i, naravno, vrhunska sportska nadmetanja djece i seniora. ”Bit će tu gosti iz raznih ragbi klubova u BiH kao i Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. Interes za ovaj događaj pokazao je i Britanski veleposlaniku BiH Matthew Field koji je obećao da će također obući dres i pridružiti se jednoj od ekipa u mješovitoj utakmici”, kazao je Stanić.

Ragbi teren kluba ”Herceg”, Šumarak skriveni, nalazi se u Raštanima i jedini je ragbi teren u BiH kao i jedina zelena javna površina dostupna svim rekreativcima u Mostaru. Od jako lošeg terena i njegove jako loše infrastrukture napravljen je teren kojemu će se svi diviti. Rekli su, sve to rade za budućnost sporta među mlađim uzrastima i promocije zdravog života među njima.

Mole se svi da se suzdrže od korištenja ragbi terena Šumarak Skriveni u Raštanima. Danas smo posijali travu, bacili…

Posted by Ragbi klub Herceg on Friday, March 1, 2019

Iako najmlađi ragbi klub u BiH, klub ”Herceg” svojim trudom i zalaganjem je uspio doći do velikih rezultata.

Klub je osnovan 2011. godine i kroz njega je do sada prošao velik broj članova. Stanić ističe kako za sada sudjeluju na tri važna natjecanja, u Međunarodnoj Adria seven ligi, na svim natjecanjima bh. prvenstva dok također popunjavaju i redove ragbi kluba Invictus iz Dubrovnika u Hrvatskoj ligi.

Iako ragbi slovi za jedan grub i muški sport, pri ragbi klubu ”Herceg” djeluje i ženski ragbi klub koji je osnovan prije skoro četiri godine.

Nedavno je pokrenut i kampa za djecu koji za cilj ima kroz jednostavne igre upoznati djecu s ragbijem te poboljšati njihove motoričke sposobnosti. Svojim aktivnostima Ragbi klub ”Herceg” polako postaje klub i mjesto za djecu i mlade kojim se svi u Hercegovini mogu ponositi. /bljesak.info/