Published On: Sri, kol 4th, 2021

Radovi na tunelu Hranjen ne mogu se nastaviti jer nisu osigurana dodatna sredstva

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH u vezi projekta izgradnje tunela Hranjen prema ugovoru ”Probijanje glavne i servisne cijevi i izrada primarne podgrade cestovnog tunela Hranjen“, priopćeno je kako se radovi na tunelu ne mogu nastaviti jer nisu osigurana dodatna sredstva.

“Radovi na tunelu Hranjen ne mogu se nastaviti jer nisu osigurana dodatna sredstva za dalju realizaciju. Činjenica je da je izvođač do sada izveo 37 posto radova na tunelu, da je utrošeno 97 posto od ukupne vrijednosti ugovorenih radova kao i da je proteklo 80 posto ugovornog roka za završetak radova”, navedeno je u priopćenju.

Istaknuto je kako je od imenovanja 11. lipnja 2021. godine aktualna Uprava JP Autoceste FBiH uradila analizu u cilju utvrđivanja činjenica i sve dalje korake za rješenje ovog problema, uključujući i utvrđivanje stupnja eventualne odgovornosti svih sudionika projekta, te mogućnosti nastavka realizacije projekta.

Uprava JP Autoceste FBiH pripremila je određene zaključke koji su već upućeni prema investitoru projekta – Vladi FBiH.

“Stav JP Autoceste FBiH je da, bez obzira na stanje u kome se projekt trenutno nalazi, ne treba odustati od izgradnje tunela Hranjen. Ono što slijedi je priprema za raspisivanje novog tendera za izbor izvođača radova u dogovoru s Vladom FBiH i to prema općim uvjetima ugovora FIDIC – Crvena knjiga, što bi omogućilo nastavak radova s manjim rizikom u odnosu na ranije stanje“, zaključeno je na kraju./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x