Published On: Pet, ruj 23rd, 2016

RADOŠEVA PORUČILA HUŠKAČIMA RATA: Mi bismo se voljeli, ako nije problem gospodo

SPLIT – Ratni general Armije RBiH Sefer Halilović podigao je cijeli region na noge svojom izjavom da će Republika Spska nestati ukoliko referendum o Danu Republike bude sproveden 25. rujna što je protumačeno kao prijetnja ratom.
Njegova izjava je naravno naišla na brojne oštre osude, u kojima se uglavnom njemu i političarima u regionu poručuje da je narodu dosta rata, te da krv, patnja i bol nisu poželjni.
Poruke, u kojima se poručuje političarima da treba da rade na miru i pomirenju naroda na prostorima bivše Jugoslavije, šalju javne ličnosti ali i građani iz BiH, Srbije, Hrvatske…
Možda i najjaču poruku poslala je novinarka, pjesnikinja i spisateljica iz Splita Marina Radoševa koja je u javni život startala kao kolumnistica na Poskoku. Ona je na svom Facebook profilu na jako lijep način poručila huškačima, da je rata među narodima Balkana bilo dosta i da je vrijeme za ljubav i pomirenje.
Marina je postavila fotografiju bh Romea i Julije (Boško Brkić i Admira Ismić) čiju beskrajnu ljubav je ugasio prokleti rat u maju 1993. godine na mostu Vrbanja u Sarajevu, i uz snažnu dirljivu poruku jasno dala do znanja da sukobi donose samo bol, tugu, patnju, krv…
“Mi bismo se voljeli, ako nije problem gospodo?
Još se nisu pronašle kosti na kojima još vise narukvice i još uvijek nisu istrunuli džemperi u masovnim grobnicama, a vi biste kopali nove”, napisala je Marina na početku, i potom nekoliko puta ponovila da je vrijeme za ljubav, te za samo 12 sati na svoj status prikupila na tisuće lajkova i pozitivnih komentara.
Inače, Marina Radoš je rođena u Tomislavgradu, a danas živi i radi u Splitu. U svojim pjesmama i statusima na društvenim mrežama nerijetko piše o besmislu rata, ali i o ljepotama Bosne i Hercegovine – zemlje u kojoj je rođena.