Published On: Pon, pro 16th, 2019

RADONČIĆ TEK U ZRELOJ DOBI OTKRIO HUMOR: Ostaviti Bošnjake bez onoga što se zove građanski koncept Komšića, bilo bi neodgovorno

Predsjedništvo SBB-a na današnjoj sjednici u Sarajevu donijelo je odluku da sa SDA i DF-om krene u formiranje nove većine u Županiji Sarajevo.

Protiv odluke bio je potpredsjednik SBB-a i zastupnik ove stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH Damir Arnaut.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić u obraćanju medijima rekao je da mu je Arnaut prenio da ostaje član SBB-a.

Radončić je istakao da Arnaut, kada je riječ o njegovom budućem angažmanu u Zastupničkom domu parlamenta BiH, ima obavezu da provodi politiku stranke, jer ga nisu izabrali glasači, nego stranka, pošto je dobio kompenzacijskimandat.

Radončić je dodao da je njegova i procjena lidera SDA Bakira Izetbegovića i DF-a Željka Komšića, sa kojima je prošlog tjedna postigao dogovor o koaliciji u vlasti na svim nivoima, da se u trenutku kada je teška politička situacija u BiH treba ponašati odgovorno.

“U takvoj situaciji ostaviti Bošnjake bez minimalnog nacionalnog jedinstva i bez onoga što se zove građanski koncept Komšića, bilo bi neodgovorno”, naveo je Radončić.

Navodeći da je patio zbog zloupotreba SDA, Radončić je dodao da kao odgovoran čovjek nema pravo da svoju sujetu stavi ispred interesa BiH i građana.

On je zaključio da će, ako ga potvrdi Zastupnički dom, biti ministar sigurnosti u Vijeću ministara.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare