Published On: Uto, ruj 25th, 2018

Radončić: Svaka majka koja rodi troje djece treba dobiti doživotnu mirovinu

Savez za bolju budućnost održao je večeras velike stranačke skupove u Zavidovićima, Maglaju i Tešnju. U pobjedničkoj atmosferi u prepunim dvoranama građanima su se predstavili kandidati SBB-a za sve nivoe vlasti.

S posebnim zanimanjem i ovacijama dočekana su obraćanja predsjednika SBB-a i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudina Radončića, prenosi Dnevni avaz.

Govoreći o tome kako vratiti i sačuvati stanovništvo u BiH, Radončić, praćen skandiranjem i aplauzima, rekao je:

– Osobno ću se založiti da svaka majka koja rodi troje djece dobije status umirovljenika do kraja života. Znači, naš strateški cilj su Europska unija, NATO i što više mladih umirovljenica, odnosno što više rođene djece i porast nataliteta. Zapošljavanje, infrastruktura, izgradnja i natalitet trebaju vratiti vjeru u državu.

Također, predsjednik SBB-a komentirao je podmetanja koja dolaze iz SDA.

– Mene i SBB lažno optužuju da smo sa HDZ-om i SNSD-om, a upravo je Bakir Izetbegović na čuvenom sastanku u kafani „Barka“ prije godinu dana spasio Dodika, a s Čovićevim HDZ-om SDA je od 1990. godine neprestano u koaliciji. Pričaju o lažnim izdajama, a pravi izdajnici su oni koji su našu zemlju doveli na europsko dno, koji su uništili stabilnost ove zemlje, oteli vlast od naroda i boraca i pretvorili je u petofamilijarno vladanje. Uništili su više od 50 milijardi vrijednosti tvornica i firmi prljavim privatizacijama, doveli su do najveće nezaposlenosti u Europi, napravili su stanje u gospodarstvu da je više od 75.000 blokiranih računa pravnih osoba, i još, k tome, prave sve moguće podjele među nama Bošnjacima.

To su pravi izdajnici – rekao je Radončić – a ne oni koji su gradili, zapošljavali i borili se da narod slobodno govori i diše.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare