Published On: Čet, ruj 20th, 2012

Radončić se po drugi put razveo i oženio unuku Šantićeve Emine

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da su se Fahrudin i Azra, dakle bračni par Radončić, ipak sporazumno razveli i da je radončić svoj Avaza «velikodušno» predao i «ustupio» svojoj bivšoj supruzi.

Fahrudin Radončić i Azra, djevojački Bučan, vjenčali su se u ratnom Sarajevu 1994. godine i u braku dobili dvojicu sinova. Radončića su, kako piše Slobodna Bosna kasnije njegovi protivnici optuživali da je taj brak sklopljen nezakonito, budući se u to vrijeme još nije bio razveo od prve supruge Snježane, djevojački Rakonjac, koja je živjela s njihovim sinom u Crnoj Gori. Također se tvrdilo da Radončić u to vrijeme uopće nije bio državljanin Bosne i Hercegovine, da je to postao tek nakon okončanja rata, te da je „stajanje na ludi kamen“ i s te strane upitno.

Nova odrabranica Radončićevog srca, Alma Ferović, operska je pjevačica, sopranistica, a magistrirala je pjevanje u Londonu. Potpredsjednica je Radončićevog Saveza za bolju budućnost i prema tvrdnjama stranačkih kolega aktivna je u stranci i stranačkim aktivnostima. Zanimljivo je napomenuti da je Ferovićka unuka čuvene mostarske ljepotice Emine Sefić-Koluder koja je u povijst ušla kroz neprolaznu pjesmu Emina velikog pjesnika Alekse Šantića, piše Slobodna Bosna.

0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare