Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

RADONČIĆ: SDA ima da šuti o Trećem entitetu. Ona je 93-e nudila bošnjačku fildžan državicu

Must Read

Lider Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) Fahrudin Radončić izjavio je danas da je na sastanku predsjednika najjačih stranka u BiH napravljen veliki i važan korak o pitanju dogovorenom nedavno u Brisleu, ali je optužio SDA da se ponašala opoziciono „prema evropskom putu BiH“

fahrudin radoncic fles

Tvrdi da se SDA na današnjem sastanku “sedmorke” u Banjoj Luci ponašala opozociono ne prema „šestorki“, već prema „evropskom putu BiH“.

On je govorio o SDA i njihovoj politici koju su ranije provodili.

Tihić je ‘fildžan’ temu spominjao u političkim obračunima s Bakirom Izetbegovićem i svojim frakcijama. SDA je 1993.godine imala Bošnjački sabor i naglasio je tu fildžan državicu…“, rekao je Radončić i naveo da je Tihić pobjegao od tih argumenata.

Lideri sedam najjačih političkih stranaka u BiH dogovorili su danas način kako će se provoditi mehanizam koordinacije za pristupanje BiH Evropskoj uniji, dok još  ostaje otvoreno pitanje konačnog rješenja za odluku Suda u Strazburu u predmetu „Sejdić-Finci“, jer SDA nije podržala asimetrično rješenje.

FENA/đk

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -