Published On: Sri, lis 23rd, 2013

Radončić: SDA i SDP moraju ispuniti svoja obećanja, ili neka se povuku

Fahrudin Radončić , predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH , gostovao je sinoć u emisiji televizije Hayat ” S druge strane ” gdje je govorio o aktualnoj političkoj situaciji u našoj zemlji .

Na pitanje urednika emisije Kenana Ćerimagića šta se sve događa iza političke scene u BiH , gospodin Radončić je odgovorio kako se tamo nitko ne bavi ekonomskim problemima .

– Zapošljavanjem i razvojem zemlje nitko se ne bavi . Svi smo preokupirani presudom ” Sejdić – Finci ” ili drugim političkim temama , ali tri godine nastavlja se kontinuitet ekonomskog zaostajanja BiH . Nitko od izbornih pobjednika , a zna se da su to bile SDA i SDP , ne nudi ono što je obećao , istaknuo je Radončić , naglasivši kako se već osjeća predizborni duh kod određenih političkih subjekata koji su na vlasti .

Radončić je istakao kako vjeruje da politički lideri u BiH žele ispuniti svoja predizborna obećanja i da žele brinuti o naciji . Ali , dalje tvrdi , postoje oni koji su politiku doživjeli kao jedino mjesto svoje afirmacije i gdje mogu financijski i ” taldžijski da muljaju ” .

– Birači će to prepoznati , jer su razočarani . Možete reći kako imate samo 17 posto vlasti , ali svi znaju da nije tako . SDP ima preko 50 posto vlasti u Vladi FBiH i ima županijske premijere koji posjeduju stopostotono vlast . Znači , imate odgovornost koju građani prepoznaju . Slična je situacija i sa SDA koja je , također , vladajuća stranka u FBiH . Oni su građanima obećali bolji život . Oni moraju ispuniti svoja obećanja , ili neka se povuku .

Na pitanje zbog čega je došlo do koalicije između SBB – a BiH i SDP – a , Radončić je istakao kako je njegova stranka pokušala tadašnjoj vlasti dati neophodan dinamizam .

– Eksperiment da pomognemo SDP – u nije uspio . Mi smo , sjetićete se , povukli naše ministre iz kantonalnih vlada . To smo učinili jer su SDP – ovi premijeri ponašali kao da posjeduju stopostotono vlast .

Jedno od pitanja urednika emisije bilo je da li se može prepucavanje između bošnjačkih partija kanalizirati u obnovu zemlje i njezin prosperitet .

– Između SDA i SDP trebalo je stvoriti natjecanje u stvaranju novih vrijednosti , ali do toga nije došlo . Sarajevsku vladu drži SDA , pa pogledajte što su napravili . Opća ekonomska katastrofa . SDA pokazuje apsolutnu nekompetentnost da od Sarajeva napravi europsku prijestolnicu . Grad je prljav i neuredan . Ljudi su siromašni . S druge strane , SDP vlada u Unsko – sanskom , Srednjebosanskom , ali i vladama u drugim kantonima . I u tim županijama izostao je ekonomski rezultat .

Predsjednik SBB – a BiH smatra kako nama presuda ” Sejdić – Finci ” ništa ne znači ako se ekonomski ne razvijamo i ne izgrađujemo svoju zemlju .

– ” Sejdić – Finci ” je odličan izgovor da stranke na vlasti kažu : ” vidite , mi imamo problem ” . Ne , oni imaju problem što imaju korumpirane i nesposobne ljude . Mora se dogoditi društvena katarza i promjena da stvari krenu nabolje .

avaz.ba