Published On: Uto, sij 26th, 2021

RADONČIĆ: Schmidt treba zatvoriti OHR, isključit ćemo iz stranke našeg kandidata ako se utvrdi da je krao u Mostaru

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je kako budući visoki predstavnik Njemac Christian Schmidt treba zatvoriti OHR, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Njegovim dolaskom očekujem da će BiH dinamizirati neke svoje procese, odnosno europski put i da će on svoju poziciju visokog predstavnika, za razliku od nekih prethodnika, tretirati kao radno mjesto koje treba trajati što kraće, odnosno da ispunimo čuvene uvjete, da se OHR polako ukida uz njegovu pomoć, a da mi pristupamo Europskoj uniji, a ne da poziciju shvaća kao mjesto gdje će 12 ili 13 godina dobijati visoku plaću, a zemlja će stagnirati, kazao je Radončić za Televiziju Sarajevo.

Lider SBB-a govorio je i o formiranje vlasti u Mostaru

– U Mostaru imate jednu dobru stvar, a to je da su se izbori nakon 12 godina dogodili. Također, i jednu stvar, a to je da se dogodila brutalna krađa, i stranaka između sebe, ali i pojedinaca koji su krali od svojih kolega glasove. Danas sam naredio da se napravi tročlano povjerenstvo SBB-a koja će utvrditi jesu li točni novinski članci ili navodi da je naš kandidat pokrao nekoliko stotina glasova s naše, SBB-ove liste, od svojih kolega i pripisao ih sebi uz pomoć kolega iz SDA. Ako to bude točno, mi ćemo se javno obratiti i isključiti tog čovjeka.

Najavio je i podršku novoj Vladi Sarajevske županije kazavši da je s Elmedinom Konakovićem ručao prije dva dana.

– Sve ono što je interes građana SŽ trudit ćemo se da pomognemo ovoj vladi – napomenuo je Radončić.

Na pitanje voditeljice hoće li se ponovo kandidirari za člana Predsjedništva BiH, Radončić je odgovorio:

– Rano je za tu priču. Ja očekujem da će se ovaj put kompletna oporba ujediniti da 2022. godine dođe do promjene vlasti. Očekujem da će udružena oporba dati kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva i mislim da to nije nerealna misija./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>