Published On: Sun, Mar 15th, 2020

RADONČIĆ: Šarović je izmislio uran, SDS je genocidna stranka koja blokira NATO put, SDA je definitivno izgubila SBB

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a sinoć je gostovao na Face TV kod Senada Hadžifejzovića gdje je govorio o svim aktualnim političkim i društvenim temama. Između ostalog, je govorio o globalnim temama koronavirusu, migrantskoj krizi, izazovima s kojima se BiH suočava, ali i o političkoj situaciji u državi.

Između ostalog, komentirao je i izjave Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a, koji je prije njega gostovao na istoj televiziji.

– Ja ću vam reći gdje sam doveden u tu situaciju da moram reagirati kao ministar sigurnosti. Mislim da nije uredu da gospodin Šarović bez dogovora s makar sigurnosnim strukturama govori o nečemu što je prije pet ili deset minuta bilo državna tajna.

Na pitanje Hadžifejzovića koju je državnu tajnu otkrio, Radončić je odgovorio da je određena kompanija iz RS kršila međunarodne konvencije, odnosno sankcije zemalja EU i Sjedinjenih Američkih Država.

– Pošto smo mi aplikant ka EU moramo slijediti tu politiku. Nema nikakvog spektakularnog kemijskog oružja, nema te vrste gluposti, radilo se o prodaji aluminija koji je na toj listi da se ne može isporučivati Iranu, i ne postoje nikakvi imaginarni stranci, dva, tri ili pet. Postoji jedan čovjek koji je na tu temu službeno razgovarao s gospodinom Dodikom i taj se čovjek zove Fahrudin Radončić.

Kazao je da je Šarović izgovorio notornu laž, te da je “novi SIP stari lopovluk”.

– Mene nitko neće konsultirati jer znaju da ja ne sudjelujem u kriminalu. Ovaj čovjek što priča prije mene što je sjedio izgovorio je notorne laži. Hajmo postaviti stvari ispočetka, jesmo li imali izbornu komisiju. Isti taj Arnautović koji je ostao u komisiji. Dozvolite da Vam dam dokaze. Isti taj SIP, svih sedam članova uključujući dva bošnjačka, su dozvoli da se noć uoči izbora zamjeni 6.500 članova stranačkih odbora njihovom odlukom i onda smo imali krivotvorene izbore. Glasaju li mrtvi, kradu li se glasovi? Znam koliko je bilo nevažećih glasova. Pola milijuna nevažećih glasova, nemamo elektronsko glasanje.

Na konstatciju urednika emisije da je SBB s takvima u koaliciji, Radončić je kazao:

– Nema veze, mi smo to sve rekli i pri svemu ostajemo, misleći da će se neki ljudi i neke stranke popraviti. Gospodin Šarović se pravi budala. Osoba koju je predložio je savjetnica kod njega. Ona je izravno vezana za stranku. Što bih onda ja bio sretan da će SDA svoje partnerstvo u SIP-u graditi sa SDS-om, a ne SNSD-om. Ovoj zemlji trebaju pošteni izbori. U toj komisiji da sjede stručni ljudi, eksperti, a ne stranački ljudi.