Published On: Pet, stu 9th, 2018

RADONČIĆ: S Izetbegovićem se nitko ne želi ni pozdraviti, ne želimo erdoganizaciju društva

Izetbegović je totalitarno vodio svoju stranku i na kraju ostao potpuno sam. Smiješno je da on priča o velikoj koaliciji kada se s njim nitko ne želi ni pozdraviti. Mi želimo europsku BiH i zemlju demokratskih principa, a ne totalitarnu erdoganizaciju društva. Želimo ekonomski razvoj, a ne obiteljsku dinastiju, kazao je Radončić.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić kazao je kako je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović posljednja osoba koja može pozivati na nacionalno jedinstvo. Također, izrazio je zabrinutost što kadar SDA pokušava kupiti zastupnike drugih stranaka u organima zakonodavne vlasti.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović jučer je izjavio kako iskustva SDA sa SBB-om nisu loša, već da je bio loš odnos Fahrudina Radončića prema rukovodstvu SDA. On čak nije isključio ni opciju ponovnog koaliranja sa SBB-om.

Radončić pak kaže kako Izetbegović, kada kaže kako njegov odnos s kadrom SBB-a nije bio loš, zapravo vrši zamjenu teza.

“Osobno je Bakir Izetbegović sa svojim timom pravosudne mafije stajao iza pokušaja da dobijem 20 godina zatvora za tuđe ubojstvo. On je stajao iza montirane optužnice u Sarajevu, odnosno da sam navodno vršio pritisak na svjedoke i zloupotrijebio položaj. On je stao iza kontrola koje su slane u Avaz kako bi vršile pritisak. Mi ne možemo zaboraviti da je u posljednjih godinu i pol mandata on svako jutro izlazio u medijima i vršio pritisak na SBB da napusti vlast iz potpuno iracionalnih razloga. Na drugoj strani, mi smo od njega tražili da napravi novu većinu, a koju nije mogao napraviti”, rekao je Radončić za sarajevski portal Klix.ba.

Istaknuo je kako je Bakir Izetbegović jedini političar koji je kažnjen zbog jezika mržnje i da je posljednja osoba koja može pozivati na nacionalno pomirenje.

“Izetbegović je totalitarno vodio svoju stranku i na kraju ostao potpuno sam. Smiješno je da on priča o velikoj koaliciji kada se s njim nitko ne želi ni pozdraviti. Mi želimo europsku BiH i zemlju demokratskih principa, a ne totalitarnu erdoganizaciju društva. Želimo ekonomski razvoj, a ne obiteljsku dinastiju”, kazao je Radončić.

Predsjednik SBB-a rekao je i kako Izetbegović uopće ne govori o različitostima stranaka s politikom koju vodi SDA te da opaske kako je za SDA glasalo 300.000 patriota spadaju u već poznati repertoar laganja bh. građana u režiji Bakira Izetbegovića.

“Oni nisu osvojili 300.000 glasova, već znatno manje oti pitanje i što je sa onih 500.000 nevažećih glasačkih listića ili onih 250.000 praznih. Sve to govori o veličini izborne krađe koju Izetbegović pretvara u svoje navodne patriote”, rekao je Radončić.

Istaknuo je kako SDA treba definitivno otići s vlasti s obzirom na to da je njen kadar uništio BiH. Podsjetio je da su koalicijski odnosi SDA i SBB-a pokvareni zbog privatizacije Fabrike duhana Sarajevo (FDS) i Bosnalijeka, kompanija u kojima trenutno traje kaos.

“Njima je vrijeme da kao korumpirana i potrošena vlast, stara 25 godina, odu u oporbu”, kazao je Radončić.

U još uvijek aktualnom mandatu zastupnici SBB-a nisu prelazili u SDA.

“Mi se ne bojimo prelazaka. Znamo da Fikret Prevljak i drugi ljudi idu kod zastupnika i pokušavaju da se bave političkom korupcijom teškom stotinama tisuća KM. Mi pravimo dosje i sve ćemo prijaviti nadležnim organima. Te ljude potrebno je procesuirati, jer je riječ o teškom kriminalu. Pitanje je odakle nekome stotine tisuća KM u kešu, tko je dao taj novac, odakle u njihovim rukama i s kojim pravom to nudi zastupnicima za napuštanje pojedinih političkih stranaka”, rekao je Radončić./HMS/