Srijeda, 24 travnja, 2024

Radončić prijedlog SBB-a stavio u stranu kad je čuo stav dva HDZ-a

Must Read

Predsjednik Saveza za budućnost /SBB/ Fahrudin Radončić rekao je sinoć da mu je prijedlog dva HDZ-a o rješenju pitanja “Sejdić-Finci” u načelu prihvatljiv, ali da je “vrag u finesama”. Radončić je nakon sastanka sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Mostaru, rekao da koncept dva HDZ-a danas treba razrađivati i da pozitivna rješenja nisu isključena.

“Već dvije godine smo taoci situacije u bošnjačkom korpusu da jedna stranka ruši ono što je predložila druga. Nadam se da ćemo svi pokazati veliki interes da ovo pitanje riješimo, a ne da ga koristimo u predizborne svrhe”, rekao je Radončić novinarima. On kaže da je u Mostar došao sa prijedlogom SBB-a za provođenje odluke “Sejdić-Finci”, koje je ipak stavio u stranu nakon što je čuo prijedlog dva HDZ-a.

“Da bi se ovo pitanje riješilo potrebna je suglasnost svih pet stranaka iz Federacije BiH”, rekao je Radončić. Komentirajući dogovor lidera SNSD-a Milorada Dodika i SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije o vojnoj i državnoj imovini, Radončić je rekao da SBB ima svoj prijedlog zakona o vojnoj imovini od koga neće odstupiti.

“SBB ima svoj prijedlog od koga neće odstupiti, ali ako možemo istovremeno da riješimo i državnu imovinu bit ćemo vrlo sretni”, kaže Radončić.

Čović je rekao da će danas u Sarajevu biti održan niz bilateralnih susreta na kojima će se razgovarati o modelu minimalne multietničke podrške koja su usuglasili i predložili dva HDZ-a, te da nije isključeno ni da dođe do zajedničkog sastanka pet stranaka u FBiH.

On je naveo da će se nastojati da u Bruxelles odu sa zajedničkim stavom. “Nakon razgovora sa Radončićem sam optimističan. Vidjet ćemo kako sutra ostali gledaju na ovo. Velika bi stvar bila da u četvrtak u Bruxelles možemo otići sa zajedničkim stavom”, rekao je Čović sinoć nakon sastanka.

VLM

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x