Published On: Pet, ruj 26th, 2014

Radončić prijavio Čamparu VSTV: On je Izetbegovićev kućni tužitelj

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić prijavio je tužitelja Dubravka Čamparu Uredu disciplinskog tužitelja VSTV-a zbog, kako navode iz te stranke, političke montaže, bazirane na izjavama Šejle Jugo Turković.

”Dok je Radončić bio ministar sigurnosti BiH, Čampara je sa svojim stručnim suradnikom Mirsadom Crnovršaninom više puta uzimao izjave od Turkovićke, koja je lažno optuživala Radončića da navodno ima veze s ubojstvom Ramiza Delalića Ćele. Čampara je Radončića tretirao kao osobu „od koje je bilo nemoguće uzeti iskaz“, iako ga je 24 sata dnevno čuvala, osiguravala i pratila Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, i to sa šest policajaca u toku dana”, priopćeno je iz SBB-a.

Čampara je, kako se navodi u priopćenju SBB-a, također sakrio da je Šejla Jugo Turković četiri puta pred sudovima u Sarajevu osuđena za klevetu zbog iznošenja istih neistina.

”Svjesnim onemogućavanjem Radončića da se u bilo kojem svojstvu izjasni o lažima Turkovićke, Čampara je, kako piše u prijavi disciplinskom tužitelju, počinio tešku zloupotrebu službenih ovlasti”, navodi se u priopćenju i dodaje kako su u istoj prijavi navedene su i Čamparine interesne veze s Bakirom Izetbegovićem i radikalnim vrhom SDA.

Uz to, kao što potvrđuje i dokumentacija Ministarstva pravde i izjava Tužiteljstva BiH od 7. svibnja 2013. godine, radi se o predmetu „Keljmendi“ koji je vodilo Tužiteljstvo BiH, a sada se lažno predstavlja kao predmet EULEXA, koji je u cijeloj situaciji samo „spiker“, jer BiH nije priznala Kosovo kao neovisnu državu.

”SBB ističe da prljava predizborna kampanja koju vodi kućni tužizelj Bakira Izetbegovića, neće naštetiti izbornoj pobjedi ove stranke, ali ozbiljno urušava kredibilitet i političku nepristranost pojedinih tužitelja Tužiteljstva BiH”, priopćeno je iz Press centra SBB – Fahrudin Radončić./HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare