Published On: Thu, Jul 7th, 2016

RADONČIĆ: Politički dogovor mora se postići, ne smijemo propustiti slovačko predsjedavanje EU


Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić bio je gost urednika i voditelja Mate Đakovića u emisiji “Telering” na RTRS-u.

U iskrenom i krajnje otvorenom razgovoru Radončić je govorio o obilježavanju genocida u Srebrenici i aktualnim događanjima koji prijete da zamagle predstojeću komemoraciju 11.srpnja u Potočarima.

kompromisno rješenje

– Ostali smo dužni prema premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i prema svakom građaninu naše države da otkrijemo i sankcionišemo ljude koji su tijekom prošlogodišnje manifestacije u Potočarima pokušali linčuju prvu ličnost jedne države. Nezamislivo je da još nitko nije procesuiran za napad, te je očito da nema političke volje za rasvjetljavanje okolnosti napada – istakao je Radončić.

Lider SBB-a govorio je io odnosima u regiji za koji kaže da najbolje može napredovati ako se nastupi zajedno.

Objašnjavajući svoj stav o predstojećim lokalnim izborima u BiH, na kojima u koaliciji sa SDA, SBB očekuje apsolutnu pobjedu, Radončić je istakao da je upravo koalicija sa SDA napravljena u cilju smirivanja političke situacije u Federaciji BiH.

– Našli smo kompromisno rješenje i mi se i dan danas ponašamo tako. I sam Bakir Izetbegović je rekao da se SBB atipično ponaša u tom smislu da nismo lovci na političke i direktorske funkcije i tu smo vrlo tolerantni. I bit ćemo i dalje – rekao je predsjednik SBB-a.

Upozorio je i da je vrijeme predizbornih kampanja vrijeme dizanja tenzija, te da je stabilna politička situacija najviši cilj.

strategija oporavka

Kao čovjek koji vodi stranku koja je svoj izborni rezultat ostvarila na idejama o poboljšanju ekonomske situacije u našem društvu, Radončić je i ovoga puta dosta pažnje posvetio ovom pitanju, dodajući kako više nema opravdanja da se sfera razvoja, izgradnje infrastrukture i otvaranja novih radnih mjesta gura u drugi plan i time produbljuje višegodišnja kriza u našoj zemlji.

Predsjednik SBB-a je istakao da BiH treba strategiju oporavka, te da na putu ka EU, koji je jedini pravi put, naša država mora preuzimati najbolje standarde. Pri tome je rekao da nema političke volje za smanjenje preglomazne administracije u BiH.

– Politički dogovor u Bosni i Hercegovini se mora postići. Ne smijemo propustiti slovačko predsjedavanje Europskom unijom – kazao je Radončić.

U nastavku pogledajte kompletan intervju Fahrudina Radončića u emisiji “Telering”.