Published On: Pet, pro 27th, 2013

Radončić: Odluka Sejdić-Finci mora biti provedena

SARAJEVO – Predsjednik Saveza za bolju budućnost / SBB / BiH Fahrudin Radončić izrazio je žaljenje što u ovoj godini nije usvojen zakon o raspodjeli vojne imovine, čime bi se aktivirao MAP i otvorila vrata ka članstvu u NATO, ali i zbog toga što nije provedena odluka u predmetu “Sejdić i Finci”.

Govoreći o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH u ovoj godini, Radončić je rekao da su u ekonomskom smislu SDA, SDP i ostale vladajuće stranke izgubile još jednu godinu, jer nije bilo borbe protiv siromaštva, niti borbe za razvoj i zapošljavanje.

“U tom smislu ovo je treća godinu koju su stranke na vlasti izgubile”, rekao je lider SBB-a BiH novinarima u Sarajevu.

Napominjući da su oktobar i opći izbori blizu, Radončić kaže da vjeruje u demokratske promjene i da građani znaju što je koja stranka do sada radila.

On je poručio da se odluka “Sejdić i Finci” mora provesti. “Iako je naredna godina izborna, to ne smije biti opravdanje da se gubi godina po godina zbog izbora. Zato se odluka mora provesti, okrenuti se razvoju ekonomije i boriti se protiv korupcije i kriminala”, poručio je Radončić.

Komentirajući jučerašnje uhićenje zastupnika u federalnom Parlamentu Midhata Osmanovića i ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona Velida torici, on je rekao da je SBB i ranije najavljivao “antikorupcijski cunami” i to će još jačim intenzitetom biti nastavljeno i naredne godine.

Radončić je ponovio da “nema nedodirljivih”. “Užasno je da se za zaposlenje plaća 10.000 do 20.000 KM. To znači da dvije ili tri godine radite besplatno da biste došli u priliku da imate radno mjesto. To je najgora vrsta korupcije i treba je nemilosrdno sankcionisati”, zaključio je Radončić.

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com