Published On: Sri, srp 20th, 2022

RADONČIĆ: Očuvati prava naroda i svih građana u skladu s Ustavom BiH

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt razgovarao je danas i s predsjednikom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem.

– U dužem telefonskom dijalogu istaknuta je važnost podizanja tehničkih standarda izbornog procesa, kako bi on bio transparentniji u smislu fer i poštenih izbornih rezultata. Također, između ostalog, posebno se razgovaralo i o potrebi onemogućavanja budućih blokada u implementaciji izborne volje građana, odnosno da treba postojati rok u kojem političari trebaju izvršiti imenovanje novih dužnosnika u Bosni i Hercegovini, entitetima i drugim razinama vlasti, priopćeno je iz SBB-a

Radončić ovo smatra još važnijim, jer je Bosna i Hercegovina, nažalost, jedina zemlja u Europi gdje ne postoji institut izvanrednih parlamentarnih izbora, kojim bi se rješavali situacije kada izborni pobjednici nisu u stanju ili ne žele implementirati izborne rezultate.

Tijekom razgovora, poseban naglasak stavljen je i na odgovornosti svih da se, u skladu s Ustavom BiH, očuvaju prava naroda i svih građana BiH, ali i spriječe sve zloporabe i blokade kakve su se događale u minulom razdoblju.

Na kraju, Radončić se zahvalio Visokom predstavniku i OHR-u na njihovoj angažiranosti da pomognu Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima u veoma teškim i izazovnim vremenima – priopćeno je iz SBB-a./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
16 dana prije

Ublehaška spika iz Sandžaka.