Published On: Mon, May 13th, 2013

Radončić: Obračun sa sistemskom korupcijom u bošnjačkom korpusu tek predstoji

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je da obračun sa sistemskom korupcijom u bošnjačkom korpusu tek predstoji, ističući da u proteklih 17 godina nije bilo nijednog ozbiljnog pokušaja procesuiranja ljudi sa vlasti.
Za 17 godina BiH je prva u Europi po korupciji i imamo desetak političkih neriješenih ubojstava”, rekao je Radončić.
On je za Televiziju OBN rekao da su stvoreni zakonski uslovi za borbu protiv korupcije jer su, od kako rukovodi Ministarstvom, učinjeni napori na depolitiziranju agencija za provođenje zakona.
Radončić je odbacio tvrdnje da je slučaj predsjednika Federacije BiH /FBiH/ Živka Budimira pokrenut kako bi se izvršila promjena vlasti u FBiH.
Radončić je napomenuo da Savez za bolju budućnost /SBB/ BiH, čiji je predsjednik, više nije zainteresiran za participaciju u vlasti na razini FBiH.
“Mi u ovom trenutku nemamo nijednu osnovu da ovlaštenja sa predsjednika Budimira prebacimo na potpredsjednike. SBB BiH nije želio u Parlamentu FBiH da podrži takav prijedlog SDP-a BiH i to je jedan od dokaza da akcija, koja se često i bez ikakvih argumenata povezuje sa mnom, nije izvedena da bi SBB participirao u vlasti FBiH“, rekao je Radončić.