Published On: Uto, lis 11th, 2016

RADONČIĆ O ZBIVANJIMA U STOCU: Neka nadležni ispitaju ima li kaznene odgovornosti


Nakon sastanka lidera SBB-a Fahrudina Radončića i predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića u Sarajevu koalicijski partneri rekli su da je tema sastanka bila aktualna politička situacija nakon lokalnih izbora te zbivanja u Stocu.
Radončić je rekao da smatraju  da je najbolje da državni organi urade svoj posao i vide ima li neke kaznene ili pravne odgovornosti te da SIP uradi svoj posao u skladu sa zakonom kako bi se što prije riješio ovaj problem.
Što se tiče odnosa u koaliciji, lider SBB, kako prenosi Avaz, rekao je da je ona stabilna i da nije sporna, ali način koaliranja jeste.
–  Ne možemo tri-četiri puta razgovarati o nekoj temi, a da ne rješavamo probleme i ne možemo se pod izgovorom lokalnih izbora  pravdati  time da ne možemo praviti međusobne kompromise. SBB insistira da mnogo brže ide sređivanje stanja u Federaciji BiH, izgradnja infrastrukture i u tom smislu mislim da smo se gospodin Čović i ja usuglasili – kazao je Radončić.
On je najavio sastanak s predsjednikom Predsjedništva BiH i liderom SDA Bakirom Izetbegovićem u 16 sati  te da će razgovarati o istim temama kao i s Čovićem./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>