Published On: Pet, ožu. 10th, 2017

Radončić: Izetbegović mora otići s funkcije člana Predsjedništva BiH

Radončić je bio jedan od sudionika skupa posvećenog reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije, održanom sredinom veljače, na kojem je saopćeno da će naša zemlja predati zahtjev za reviziju. Taj zahtjev jučer je odbijen, a Radončić smatra da odgovornost za cijelu situaciju mora snositi član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

“Gospodin Izetbegović je na moralno i politički nedopustiv način to sakrio od svih nas koji su bili pozvani na skup u Vijećnici. Uz to, vrlo je precizno rekao da Softićevu legitimitet nikako ne može biti sporan i da uopće nije potrebna nova sjednica Predsjedništva BiH u vezi toga “, kazao je Radončić za Klix.ba.

On je pozvao Izetbegovića da ode s dužnosti u Predsjedništvu BiH.

“Mi, kao dobronamjerni ljudi, koji su iskreno željeli da pravda bude zadovoljena, primitivno smo izmanipulirani, ali još mnogo gore, Izetbegović je istovremeno to učinio i žrtvama genocida i kompletnoj javnosti, pa vjerujem i samoj SDA. Ovakvo moralno i političko posrnuće treba imati jedino mogući epilog – odlazak sa časne i odgovorne funkcije člana Predsjedništva BiH. Uostalom, njegovi glasači ga nisu izabrali da ništa ne radi i da ih laže, već naprotiv biti vrijedan, pošten i narodu govori istinu bez manipulacija i političkih igara čak i sa tužbom za genocid “, stav je lidera SBB-a.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer