Published On: Uto, kol 25th, 2015

Radončić: Imam obvezu pozvati Čovića na uzvratni razgovor, ne i Izetbegovića

Povodom izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je “SBB dobrodošao u koaliciju na federalnoj razini”, te da će se “rado odazvati pozivu Fahrudina Radončića”, portal “Dnevnog avaza” zatražio je komentar predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića:
– SBB i ja nismo tražili razgovore ni s kim, već je gospodin Dragan Čović, kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, tražio sastanak sa mnom, kao liderom oporbe i predsjednikom druge najjače stranke u FBiH.
SBB je obećao gospodinu Čoviću da će razmotriti ideje koje je on priopćio u ime vladajuće koalicije, te da će o svemu ozbiljno razmisliti i uskoro ga obavijestiti.
Prema tome, mi se ne nudimo da uđemo u vlast. Ponavljam da čak nismo ni zainteresirani za cijelu priču. Nakon Kolegija SDA možemo reći da nas mirniji tonovi iz te stranke iskreno raduju, ali da nema nikakvog razloga da ja, kao predsjednik SBB-a, tražim ili predlažem susret s predsjednikom SDA. I to u poznatoj situaciji kada za to ne postoje nikakve ozbiljne političke predispozicije u smislu potencijalnog koaliranja.
Smatram kako imam obavezu pozvati gospodina Čovića na uzvratni razgovor, i to ću i učiniti. A zaključci Kolegija SDA njihova su interna stvar koja SBB uopće ne obvezuje niti specijalno intrigira. U tom smislu, nije realno očekivati da će netko iz SBB-a tražiti sastanak s Izetbegovićem, na temu ulaska SBB-a u bilo koju vlast, iako smatramo da razgovori između dvije velike stranke o političkoj situaciji, te euroatlantskom putu i povratku unutarbošnjačkog dijaloga jesu potrebni i ne treba ih isključivati – rekao je Radončić za Dnevni avaz./HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare