Published On: Sub, lis 29th, 2016

RADONČIĆ: Delalića je ubila “bošnjačka državna mafija” da ne bi otkrio desetak političkih ubojstava

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost i izaslanik u Domu naroda Bosne i Hercegovine, je i drugog dana u sudinici u Prištini u slučaju protiv Nasera Keljmendija došao s torbom dokumenata i dokaza, fotografija, koje je po odobrenju predstavljao Sudu.
Radončić, svjedok tužiteljstva u slučaju Nasera Keljmendija, pred Osnovnim sudom u Prištini je izjavio da je za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele odgovorna “bošnjačka državna mafija, da on ne bi otkrio desetak političkih ubojstava”, što je Delalić, kako je dodao, to najavio u intervjuu Slobodnoj Bosni dva dana prije njegove smrti, javlja Radio Slobodna Europa.
Što se odnosa s Delalićem tiče, Radončić je rekao da su oni 1993. bili uhićeni zajedno i da su imali dobar odnos.
Na pitanje suca da opiše taj dobar odnos, Radončić je rekao da “u ratu dobar znači biti pripadnik iste vojske koja se brani od agresora”, te da ga od 1993. više nije viđao niti je imao kontakata s njim, da je o njemu čitao u crnoj hronici tijekom suđenja za ubojstvo srpskog svata.
Radončić je rekao da poslije rata s Delalićem nije bilo ni sukoba ni velikog prijateljstva, da se Radončić bavio medijima i izgradnjom, te da je on živio svoj život. Dodao je da je neko vrijeme bio u bijegu u Turskoj. Na pitanje je li Šejla Jugo Turković pisala o Delaliću, on je odgovorio da je to “moguće bilo, ali samo u (list) Expressu”.
Nije znao je li Jugo Turković otputovala za Tursku i da je nekada intervjuirala Delalića.
“Delalić je bio kontroverzna osoba koja je radila za tajnu muslimansku službu. Bio je duboko involviran i čak sam izjavljivao da je ubijao za predsjednika (Alija) Izetbegovića. Dva dana prije smrti dao je ekskluzivni intervju u kojem je objasnio koje je zločine počinila tajna muslimanska služba”, kazao je Radončić. On je kopije tog intervjua, objavljenom nakon smrti Delalića, predao sucu./RSE/HMS/