Published On: Ned, lis 12th, 2014

Radojičić: Valjani samo rezultati koje priopći SIP BiH

BANJALUKA – Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić rekao je da su glavni stožer i lokalni stožeri SNSD-a u funkciji i da prate cijeli izborni proces.

“Glasovanje je, uglavnom, završeno. Većina biračkih mjesta uredno je zatvorena, a otvorena su samo ona kod kojih je bilo kašnjenja. Možemo reći da prve informacije govore da je izborni dan protekao uredno, u demokratskoj atmosferi”, rekao je Radojičić.

Radojičić, koji je nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri, naglasio je da preliminarni rezultati ukazuju na veću izlaznost nego ranijih godina, a da je SNSD optimist glede rezultata izbora na svim razinama.

“Veća izlaznost znak je veće zainteresiranosti građana za izbore i za ono što određuje sudbinu u naredne četiri godine. Nesumnjivo je to značajno i za težinu izbornog rezultata”, rekao je Radojičić, pozdravljajući veću izlaznost na današnjim izborima.

On je dodao da su zabilježeni neki problemi na biralištima, kao što su nemogućnost građana da se pronađu na biračkim spiskovima, nedostajući glasački listići na dosta biračkih mjesta, pokušaj prisustva na biračkim mjestima i oko njih osobe koja bi vršila utjecaj na birače.

Prema njegovim riječima, zabilježeno je i mjestimično prisutnost propagandnog materijala u blizini birališta, pokušaj korištenja tuđih dokumenata za glasovanje, te pokušaj onemogućavanja rada promatračima SNSD-a na biralištima.

On je podsjetio da je SNSD u kampanji bio izložen prijetnjama, uništavanju propagandnog materijala, uvredama, napadima na prostorije i aktiviste i drugim oblicima ugrožavanja legitimnog vođenja izborne kampanje.

“Ukupne razmjere svih problema procjenjujemo io njima ćemo moći govoriti kasnije”, rekao je Radojičić.

On je dodao i da se bilježe određene dezinformacije na društvenim mrežama, te pozvao građane da ne nasjedaju na provokacije i laži.

“Nikome ne treba lažno i prijevremeno proglašavanje bilo kakvih rezultata”, rekao je Radojičić i dodao da SNSD poštuje volju građana Republike Srpske i BiH, a da su konačni, validni rezultati samo oni koje priopći Centralna izborna komisija BiH.

On je napomenuo da se najprije broje glasovi za organe na razini BiH, a nakon toga za predsjednika Republike i Narodnu skupštinu Republike Srpske, a da će i SNSD pravovremeno informirati javnost o svim podacima koje bude dobijao sa terena.

nezavisne.com

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare