Published On: Pon, ožu. 20th, 2017

Radnici Željeznica RS blokirali prugu u Banjoj Luci

Radnici Željeznica RS koji štrajkuju glađu i veći broj njihovih kolega koji im daju podršku, blokirali su danas prugu u Banjoj Luci.

Nezadovolji materijalnim statusom u 14.00 sati su sjeli na prugu, ispred teretnog vlaka.

Pet dana u krugu željezničkog kolodvora u Banjoj Luci u štrajku glađu je bilo više radnika ovog javnog poduzeća, ali nitko od uprave i Vlade nije ih do danas pozvao na razgovore.

Štrajkačima se danas pridružilo još oko 200 njihovih radnih kolega i građana, a u 14.00 sati nezadovoljni meterijalnim ststusom odlučili su izaći na prugu i tijelima blokiraju prolazak vlakova.

Odbili su ponudu menadžmenta da im danas bude isplaćen topli obrok i prijevoz za siječanj i veljaču, a plaća za veljaču do kraja tjedna.

I potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović pozvao je danas radnike Željeznica RS da prekinu štrajk glađu te obećao da će u ovom tjednu biti isplaćene naknade za topli obrok i prijevoz zaposlenim u tom poduzeću.

Navodeći da će Vlada i danas razmatrati na koji način će dalje rješavati pitanje restruktuiranju Željeznica RS, istaknuo je da smatra „strašno dramatičnim da i jedan čovjek ugrožava svoje zdravlje štrajkujući glađu“.

Radnicima se duguje 13 naknada za regres i 14 za topli obrok. Posljednju plaću su dobili za siječanj ove godine./Fena/HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer