Radnici tvrtke među bananama pronašli 124 kg kokaina, vlasnik odmah pozvao SIPA-u

Nakon što su mediji objavili informaciju da je u skladištu jedne tvrtke u Širokom Brijegu, pronađeno više od 100 kilograma kokaina, oglasili su se i iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

– Policijski službenici SIPA su jučer na području Širokog Brijega, otkrili i privremeno oduzeli 124 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

U cilju daljih istražnih radnji ne možemo davati više informacija, priopćeno je iz SIPA-e.

Kokain su pronašli djelatnici tvrtke među paketima banana, koji su o tome obavijestili vlasnika, a koji je odmah alarmirao policiju.

Vrijednost pronađenog kokain je između 20 i 30 milijuna KM.

Podsjetimo, početkom godine pripadnici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u Sarajevu su pronašli i oduzeli 52 kilograma kokaina. Kokain je pronađen u kutijama s bananama koje su se nalazile u jednom skladištu u Sarajevu. Radilo se također o zalutaloj robi, a radnici tvrtke koja je uvezla banane prijavili su tada UNOBiH da su u kutijama s bananama pronašli pakete sa sadržajem koji asocira na drogu./HMS/

more recommended stories