Published On: Sub, sij 12th, 2013

Radnici GRAS-a nastavili štrajk, u pogonu samo nekoliko autobusa

Štrajk radnika GRAS-a, koji je iznenada počeo u poslijepodnevnim satima petka, još uvijek traje, te tramvaji trolejbusi i minibusi ni jutros nisu saobraćali u Sarajevu.
Prema riječima člana Sindikata komunalne privrede Adnana Porče, jutros je na cestama tek nekoliko autobusa komercijale čiji vozači otvaraju sva vrata i prevoze putnike na relaciji Dobrinja-Baščaršija.
“Petsto-šesto radnika je još uvijek, od petka popodne, u krugu poduzeća odakle nemamo namjeru otići dok se ne ispune naši zahtjevi, a to je da se poništi odluka Vlade Kantona Sarajevo prema kojoj je na čelo tvrtke vraćen Hasan Bašić. To je čovjek koji je u svom mandatu od svibnja 2009. do kraja 2010. napravio 27 milijuna KM duga i još tisuću bolesnika u ovoj tvrtki. Ti ljudi su šikanirani i psihički uništavani i zbog svih tih razloga mi toga čovjeka ne želimo u našem poduzeću i nećemo voziti dok se odluka o njegovom imenovanju za direktora ne poništi “, kategoričan je Porča.
Radnici GRAS-a će tako nastaviti štrajk usprkos tome što je na sinoćnjoj izvanrednoj sjednici Vlade KS premijer Suad Zeljković kazao da je štrajk nezakonit te da će zbog toga protiv radnika u štrajku biti podignute kaznene prijave. Radnici GRAS-a su se, ipak, oglušili na Vladin nalog da se odmah uspostavi tramvajski, autobusni i minibuski saobraćaj na čitavoj teritoriji GRAS-a.
“Mi nećemo odustati od naših zahtjeva, a jedino nam je žao građana koji ispaštaju zbog loših odluka Vlade. Očekujemo da se i oni pridruže i podrže nas u našim zahtjevima kako bi Vlada povukla još jednu pogrešnu odluku kada je riječ o GRAS-u”, kazao je Porča.