Published On: Fri, Sep 20th, 2019

RADMANOVIĆ UVJEREN DA BIH JOŠ UVIJEK POSTOJI: Ako bi došlo do raspuštanja Doma naroda, onda nema BiH

Većina političara pa i međunarodnih predstavnika u BIH uvjereni su da neka država postoji dok postoje njene institucije. Zaboravljaju da kad krepaje neki režim, neka neman koja je tamanila svoje građane, institucije zadnje umiru. Prvo umre vjera naroda u tu neman. Time umire i država. Ona postoji sve dok postoji narod koji odobrava njeno postojanja.

Tako je bilo sa svim sustavima koji su krepali kad je umrla vjera naroda u njih.

Jel netko u BIH tvrdi da postoji snažna vjera BH građana u ovu zemlju i ljubav prema Režimu koji građane BIH dijeli po rasnoj pripadnosti i vjeri? Pri čemu pripadnici jedne vjere i nacije ostaju miljenici Režima dok pripadnici drugih dvaju vjera i nacija jesu zimije, raja, stoka, koju taj režim diže u zrak, poziva i progoni?

Na osnovu čega onda Radmanović tvrdi da BIH još uvijek postoji?

BIH na terenu odavno ne postoji. U politološkom smislu ona nije država. Niti prema definiciji niti prema praksi.

Ako predsjednik jedne strranke, koja je svojedobno obučavala teroriste koji će 2001. godine napasti WTC, dva kršćanska naroda u BIH naziva neprijateljima BIH, u svojoj javnoj deklaraciji, pri čemu ta dva naroda čine 2/3 ustavnih konstitutivnih pozicija i 50% građana  BIH o kakvoj mi to državi govorimo?

O državi u kojoj će nam Bakir, čovjek koji se po Iranu zahvaljivao premijeru te države za slanje “šehida u Bosnu” govoriti o građanskim vrijednostima i učiti nas što su patriotizmi?

Eto vam ta država, u kojoj će iranski šehidi biti vrijednost, a napad bivših pripadnika Armije BIH na WTC prvi i zadnji uspješni zračni napad Bakirovih šehida u povijesti. Mi nećemo tu državu. Vama sretno u maštanju države.

 

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je kako su oni koji su sumnjali tko pravi krizu u BiH mogli vidjeti po kongresu SDA, koji je potpuno različit u odnosu na sve druge kongrese u BiH i potpuno protivan Daytonskom mirovnom sporazumu, odnosno Ustavu BiH.

“Od prvog dana potpuno je isti njihov stav u kojem je dominacija jednog naroda nad drugima u BiH. To je anahrono, nije u skladu sa svjetskim trendovima u 21. stoljeću, rekao je Radmanović za televiziju N1.

On je istaknuo kako SDA i SNSD imaju potpuno različite politike.

“Ovdje su potpuno različite politike u pitanju, o tome treba govoriti. Ovdje nije grubi sukob oko pojedinih osoba SDA i SNSD, ali jeste oko koncepcija BiH. U SNSD otkako postoji ponavljamo i potcrtavamo tu priču za Daytonski mirovni sporazum”, rekao je Radmanović.

Radmanović, koji je i član Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, podsjetio je da ovaj, kao ni Dom naroda, ne rade.

“Ako bi došlo do raspuštanja Doma naroda, onda nema BiH. Ovako, ona ima još neku šansu ako ćemo se dogovarati u okviru Daytonskog mirovnog sporazuma. Ako netko posegne da jednostrano preglasa srpskog člana /Predsjedništva BiH Milorada Dodika/ u toj stvari onda stvarno nema BiH”, naglasio je Radmanović i upozorio kako bi onda te opcije morale preuzeti odgovornost.