Published On: Uto, ruj 10th, 2019

Radmanović: Sjednica Zastupničkog doma PSBiH tek nakon što se imenuje predsjedatelj Vijeća ministara

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas da je za nastavak rada ovog doma potrebno da Predsjedništvo BiH imenuje predsjedatelja Vijeća ministara te da počne s radom Komisija za izbor Vijeća ministara.

Nakon sjednice Kolegija Zastupničkog doma, za koju je rekao da je bila vrlo korektna, Radmanović je potvrdio da nije postignut dogovor u vezi s nastavkom rada ovog parlamentarnog doma i da su svi ostali otprilike na ranijim pozicijama, prenosi Avaz.

Radmanović se suglasio sa stavom predsjedatelja Zastupničkog doma Denisa Zvizdića da Parlament treba početi raditi, ističući da se prethodno moraju ispoštovati ranije dogovorene stvari.

– I dalje SNSD i srpski klub, a ja njih ovdje predstavljam, misle da je potrebno da počne raditi Komisija za izbor Vijeća ministara, i to nakon imenovanja predsjedatelja Vijeća ministara u Predsjedništvu, nakon čega možemo pristupiti svim ostalim poslovima u Parlamentu – rekao je Radmanović.

Podsjetio je da za sada ti uvjeti nisu ispunjeni i da zbog toga nema sjednica Kolegija, odnosno nema konsenzusa u Kolegiju Zastupničkog doma.

– Dogovorili smo se da nastavimo suradnju u Kolegiju i suradnju s Kolegijem Doma naroda da bismo pronašli neka rješenja da krenemo dalje raditi – naveo je Radmanović, ističući da je BiH potrebno da se radi, ali da je potreban i dogovor na ravnopravnoj osnovi svih.

Izrazivši nadu da će se u tome uspjeti, Radmanović je odbacio Zvizdićev prijedlog da se u Zastupničkom domu formiraju dvije komisije neophodne za usvajanje proračuna BiH i odobravanje financijskih sporazuma vrijednih oko milijardu eura.

– Iz Predsjedništva je došao prijedlog proračuna, istina, on je došao preglasavanjem, i točno je da stoji u proceduri jedan broj sporazuma koji moraju proći i Zastupnički i Dom naroda, i Predsjedništvo još jednom, da bi se realizirala određena investicijska sredstva – rekao je Radmanović.

Navodeći da razumije one koji zagovaraju formiranje samo dvije komisije, Radmanović je poručio da nije moguće raditi preko reda.

– Prvo mora Predsjedništvo imenovati predsjedavajućeg, mora početi raditi Komisija za izbor Vijeća ministara i odmah sve ostalo možemo završavati dan za danom, sjednicu za sjednicom – zaključio je Radmanović.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare