Published On: Sun, Nov 16th, 2014

RADMANOVIĆ: Ovo je nezamisliva podvala

“U politici su prisutne razne podvale, a ovo je podvala kakvu je vrlo teško zamisliti”, prva je rekcija člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića na informacije o navodnom audio materijalu na kome premijerka Srpske Željka Cvijanović govori o “kupovini” poslanika.

 

“Opozicija se odmah zakačila za tu priču i pokazuje odakle otprilike mogu da idu te podvale. Stvar nije točna, razgovarao sam sa gospođom Cvijanović, potpuno joj vjerujem. Nema ni govora o nečemu takvom”, rekao je za RTRS Radmanović.

Dodao je i da SNSD u cjelini odbija takvu vrstu priča.”Јasno je da je gospođa Cvijanović visoki funkcioner SNSD i po našim dogovorima je kandidat za najviše funkcije. Zbog toga opet opozicija zakuvava ovakvu praznu priču. Naravno, ono nameće i jednu važnu stvar koja je važna za kontrolne organe u BiH, kao i za medije i istraživačko novinarstvo. Ima li onih koji prisluškuju, ko su ti koji prisluškuju, kome oni dostavljaju te informacije, kako se montiraju eventualni presretnuti razgovori i kome se puštaju? Time se skoro niko ne bavi”, navodi Radmanović i dodaje da je to ono u čemu se SNSD slaže sa opozicijom.

“Ovo je slučaj koji treba istražiti do kraja. Neka kontrolni organi to istraže, ne slažemo se sa onim iz opozicije koji su odjednom i tužioci i sudije i policajci. Oni bi i hapsili i zatvarali, ali pozivamo sve organe da ispitaju ovaj slučaj da vidimo ko podmeće kome i na kakav način”, zaključio je Radmanović.