Published On: Uto, ožu 15th, 2022

Radman iz Estonije poslao žestoke poruke potpore bosanskohercegovačkim Hrvatima, evo što je rekao

Središnja tema razgovora ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana i estonske šefice diplomacije Eve-Marije Liimets bila je ruska agresija na Ukrajinu “te je istaknuta važnost jedinstva i solidarnosti Europske unije i transatlantskih partnera, kao i nastavak provedbe restriktivnih mjera protiv Rusije”, ističe se u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Ministar je istaknuo kako Hrvatska “iskazuje svoju solidarnost upućivanjem financijske pomoći i obrambene zaštitne opreme Ukrajini, kao i primitkom izbjeglica iz te zemlje. Potom je upozorio na mogućnost daljnje destabilizacije Zapadnog Balkana, odnosno Bosne i Hercegovine, uslijed rata u Ukrajini”, nastavlja se.

„Snažno se zalažemo za izbornu reformu u BiH, za koju smo uvjereni da bi popravila odnose između konstitutivnih naroda i osigurala legitimne i pravedne izbore“, istaknuo je ministar Grlić Radman.

Vezano uz sigurnosnu situaciju u Europi, ministar je izvijestio o padu besposadne letjelice na Zagreb te nastavku detaljne istrage. Naglasio je kako je ova situacija pokazatelj nužnosti bolje i intenzivnije komunikacije i suradnje NATO članica, kaže se u priopćenju.

Ističu se i vrlo dobri, prijateljski bilateralni odnosi Hrvatske i Estonije, redovita suradnja na najvišim razinama te partnerstvo unutar Europske unije, NATO-a, Inicijative triju mora i ostalih međunarodnih formata kao i potencijal za jačanje bilateralne suradnje.

U okviru službenog posjeta, ministar Grlić Radman je s ministricom Liimets otvorio Hrvatsko-estonski gospodarski forum, na kojemu je naglasak bio na informacijskoj tehnologiji i digitalizaciji te koji je okupio predstavnike IT tvrtki iz dvije zemlje.

„Ova platforma odlična je prigoda za nastavak dijaloga između estonskih i hrvatskih tvrtki. Čvrsto vjerujem da su business-to-business (B2B) razgovori važan poticaj našim gospodarskim odnosima u nadolazećim godinama. Naša je odgovornost otvoriti vrata za pronalazak novih poslovnih prilika“, istaknuo je prigodom otvaranja foruma ministar Grlić Radman.

Tijekom službenog posjeta ministar Grlić Radman također se susreo s ministrom obrane Kalleom Laanetom i predsjednikom Parlamenta Jürijem Ratasom te je posjetio NATO Središte izvrsnosti za kibernetičku obranu.

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Birokratska preseravanja…😜

Donče
Donče
3 mjeseci prije

Lako ti je iz Estonije (u principu šta ti uopšte tamo radiš?). Nego haj ti dođi u Sarajabad pa pošalji bih hrvatima poruke potpore.

krivousti cindbenik
krivousti cindbenik
Šta ti kažeš na ovo?  Donče
3 mjeseci prije

ma neka dodje na Baniju, tamo treba da zamijene konstutivne Srbe.

Krešimir ...
Krešimir ...
Šta ti kažeš na ovo?  krivousti cindbenik
3 mjeseci prije

Zaćepi potu,re osune,ćeno i jadno kao i nepismeno !!

🇧🇦🕌🇹🇷
🇧🇦🕌🇹🇷
Šta ti kažeš na ovo?  Krešimir ...
3 mjeseci prije

Jesi isao kod psihijatra? Treba li nnove lijekove da ti kupimo?

FRANO-MARXISTA.
FRANO-MARXISTA.
3 mjeseci prije

KAKVE POLITIČARE IMAMO ,KOJI SJEDE U PARLAMENTU DA SA NJIMA OBRIŠEMO RUŽAN DIO PREDMETA. I SADA ZAMISLITE KADA SE SUSRETNE NA INTERNETU SA NJIHOVIM KRITIČKIM LAJANJIMA ,KAKO SE NISU OBRANILI OD OVOG ZRAČNOG PREDMETA NA JARUNU ,TAKO SE NEĆE MOĆI OBRANITI NI OD RUSKIH RAKETA, I UPUČUJU OŠTRE KRITIKE MINISTRU OBRANE, KOJI I NIJE BOG-ZNA ŠTO ,ALI NI ONI SVI NISU ISTO TAKO ,BOG-ZNA ŠTO ,KADA RUSKU TEHNIKU PRIMJEČUJU KAO NAŠU ILI ATLANSKOG PAKTA, KAPITALISTIČKOG PAKTA KOJI JE SAV RAZDERAN PROTIV-RIJEČNIM INTERESIMA ,PA JE ZADNJA KAPITALISTIČKA SVIRALA U PUSTINJI ,A ZLOČINAČKO.-KRŠČANSTVO IM JE SVETA POMAST. PA TREBA ZAKLJUČITI DA SU NAŠI ZASTUPNICI KATOLIČKI TUPOGLAVCI JER NISU U STANJU, OD KATOLIČKE INDOKTRINIRANOSTI ,PRIMJETITI OGROMNU RAZLIKU IZMEĐU RUSKE I SVIH DRUGIH VOJNIH TEHNIKA ITEHNOLOGJA ,KOJE SU SVEMIRSKIH RAZLIKA , PA OTKUD PLENKOVIĆU ,TOM KAPITALISTIČKOM ,KATOLIČKO-KLASNO- FEUDALNOM ČINOVNIKU RASPADAJUĆE EVROPSKE UNIJE N EKO ORUŽJE I KAKVO !??

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  FRANO-MARXISTA.
3 mjeseci prije

mrršš pseto

Šaćir soros
Šaćir soros
3 mjeseci prije

Stovatelj UZP vrijednosti kukuriku KOALICIJE HRHFOSNE

Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Bori se Hrvatska žestoko jer je ovo za HR sigurnosno pitanje.. Niko ne želi da su im na granicama talibani pa ni HR. 😁

🇧🇦🕌🇹🇷
🇧🇦🕌🇹🇷
3 mjeseci prije

Odvratni plankton. Odje’bi od BiH

HrvojeHrvatinićHrle
HrvojeHrvatinićHrle
Šta ti kažeš na ovo?  🇧🇦🕌🇹🇷
3 mjeseci prije

Odyebi od Herceg Bosne muđahedin plisnavi