Published On: Ned, sij 12th, 2014

RADISLAV JOVIČIĆ: Imamo točne podatke o broju dobrovoljaca iz BiH u Siriji

Također, imamo i informacije kada se te osobe vrate i oni su pod operativnim nadzorom – naveo je Jovičić

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Radislav Jovičić izjavio je da nadležne agencije u BiH imaju podatke o broju dobrovoljaca koji iz BiH odlaze na sirijsko ratište, te da su i po povratku u BiH pod operativnim nadzorom.

Imamo pouzdane podatke i od Obavještajno-sigurnosne agencije i naše o točnom broju osoba koje se trenutno nalaze na sirijskom ratištu. Također, imamo i informacije kada se te osobe vrate i oni su pod operativnim nadzorom – naveo je Jovičić.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a je za banjalučku Alterantivnu televiziju još rekao „da zasad nemaju saznanja da bi te osobe mogle da djeluju na prostoru BiH“.

-Imamo posebno odjeljenje za borbu protiv terorizma i ekstremizma i stalnu komunikaciju s ostalim policijskim agencijama, prije svega s Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Graničnom policijom i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH. U stalnom razgovoru sam i s ministrom sigurnosti Fahrudinom Radončićem, koji je u parlamentranu proceduru uputio zakon koji predviđa kažnjavanje svih onih koji odlaze na strana ratišta, kao i onih koji organiziraju takvu aktivnosti – dodao je on.

Dobru suradnju, kaže, imaju i s predstavnicima međunarodne zajednice, kojima su također te osobe sigurnosno interesantne.

VLM